ROCKET LEAGUE

Verslag week 5

Geschreven door anduvus
16 Nov 2018

De laatste speeldag van de round robin zit erop. Heb je de stream gemist? Lees dan hier welke teams wonnen en wie doorgaat naar de finale!

Wedstrijd 1 | Game Fist vs mCon esports

Cha0s: “MCon esports kwam doorheen de Kayzr League nog geen enkele keer in de buurt van een verlies. De vraag blijft echter of ze deze winstreak doortrekken in week 5. Ik vermoed in ieder geval van wel.”

MCon esports zet meteen de toon en komt na enkele seconden op voorsprong na een doelpunt van Mikeboy. Na een voortreffelijke teamplay van Game Fist komt het terug gelijk te staan en lijkt alles weer mogelijk. De bal gaat even heen en weer, maar al snel scoort Mikeboy een volgend doelpunt. MCon geeft de lead niet meer uit handen en wint daarmee de eerste game.

De tweede krachtmeting wordt ingezet met een kickoff goal voor Game Fist. Wat volgt is een dominant mCon waarbij Game Fist amper aan de bal komt. Het komt 1-2 te staan. In de laatste minuut vallen er nog enkele doelpunten, het wordt 3-3. Overtime! Th0. scoort het beslissende doelpunt en opnieuw wint mCon.

De derde game is een waar doelpuntenfestijn. Er zijn nog geen twee minuten voorbij of het staat al 3-3. Het is een gelijkopgaande game met een enorm agressieve speelstijl van beide teams. Ondertussen staat het 4-4 en tikken de laatste seconden weg. Net voor het einde weet Mikeboy nog een keertje te scoren en wederom wint mCon esports!

Het is nu alles of niks voor Game Fist. Als Bram, Niseron en Equili ook de vierde confrontatie verliezen, betekent dat het einde van de Kayzr League voor hen. Het was al duidelijk, maar ook uit de vierde game blijkt dat mCon simpelweg beter is. Met een eindscore van 4-7 is het afgelopen voor Game Fist.

Wedstrijd 2 | Defusekids vs WithMyBoyzs!

Cha0s: “Terwijl Defusekids in de laatste 3 weken niet meer kon winnen, slaagde WithMyBoyzs er wel in om hun laatste twee wedstrijden te triomferen. Ik voorspel een 2-4 zege voor WMB.”

In de eerste game gebeurt niet veel spannends. Er zijn enkele doelkansen, maar meestal zonder gevaar. In de allerlaatste seconden schiet Kalemanus net naast doel, WithMyBoyzs weet dit echter om te zetten in hun voordeel en scoort op de counter.

Vol vertrouwen beginnen de jongens van WMB aan de tweede game. Ze zetten enorm veel druk en dat wordt beloond met drie achtereenvolgende doelpunten van FaykoW en Eversax. Defusekids komt hier niet meer van terug en wederom wint WithMyBoyzs! Net zoals in de vorige twee games begint ook het derde duel met een goal voor WMB. Maar deze keer gaat Defusekids erop en erover en slaagt het er in om te winnen. Hierdoor krijgen we een 1-2 tussenstand.

Tot Defusekids’ frustratie komen ze opnieuw op achterstand. Vol wilskracht en doorzettingsvermogen komt het terug gelijk te staan. Maar het mag niet baten, FaykoW scoort een derde en laatste doelpunt in deze game. In de vierde ronde slaagt Defusekids er dan toch eens in om op voorsprong te komen na een doelpunt van Kalemanus. Helaas lukt het niet om deze voorsprong vast te houden, de reguliere speeltijd eindigt op een gelijkspel. Met een kickoff goal eindigt Kalemanus de overtime.

Met een 2-3 tussenstand is alles nog mogelijk. Toch lijkt de wedstrijd op z’n einde te lopen door een vroeg doelpunt van FaykoW. Wanneer Eversax de 0-2 scoort lijkt het al helemaal gedaan. Desondanks slagen Kalemanus en zijn teamgenoten er toch in om het gelijk te maken. We gaan naar overtime! Na 3 minuten maakt FaykoW het beslissende doelpunt. WithMyBoyzs wint de wedstrijd!

Wedstrijd 3 | BRASH esports vs Echo Zulu

Cha0s: “Het wordt niet gemakkelijk voor BRASH om van Echo Zulu te winnen. Voor mij is dit een match die beide kanten op kan gaan.”

Een belangrijke wedstrijd voor BRASH, en dat weet het! Na slechts enkele seconden staat het dan ook 3-0. Echo Zulu scoort nog één goaltje, maar daar blijft het bij. In het tweede duel gaat de bal vaak over en weer en is het voornamelijk BRASH dat kansen creëert. Toch laat een eerste goal lang op zich wachten. Na 4 lange minuten kan Smtx dan toch een verdiend doelpunt scoren.

In de derde game is het andersom, nu komt Echo Zulu vooral aan de bal en dat wordt beloond met twee snelle doelpunten. BRASH komt nog even in de buurt van een gelijkspel, maar ze schieten net tekort. Momenteel hebben we een 2-1 tussenstand. In de vierde game is er weinig gevaar, dat zien we ook terug aan het aantal doelkansen. BRASH kreeg zes doelkansen, waarvan het er één kon scoren en Echo Zulu had slechts vier doelkansen met geen enkele treffer. Daarmee wint BRASH een derde game.

De vijfde confrontatie is terug wat spannender! De bal gaat vaak over en weer en er wordt vaak op de counter gespeeld. Ondanks dat BRASH meer doelkansen heeft gemaakt, is het toch Echo Zulu dat met de overwinning gaat lopen. De reguliere speeltijd eindigt op 1-2. Dwen scoort het eerste doelpunt van de zesde game, en wat voor één! Dit is het begin van een reeks doelpunten dat eindigt op een 3-3 gelijkspel. Na een lange en intense overtime is het Kennyymeister die zijn team de overwinning brent! BRASH gaat door naar de finale.