ROCKET LEAGUE

Verslag: Kayzr League week 1: Defusekids vs BRASH esports!

Geschreven door anduvus
19 Oct 2018

De eerste week van de Kayzr League zit erop. We kregen direct enkele heftige games te zien met teams die aan elkaar gewaagd zijn. Defusekids, mCon en Echo Zulu hebben elk hun eerste punt gepakt. De confrontatie tussen Defusekids en BRASH was er meteen spot op, het dynamic duo Pollie en Zaptimist dat terug was en games tot wel 5 minuten overtime. Lees en bekijk hier de highlights uit deze ontmoeting.

Game 1

Een eerste, evenwichtige game. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en tasten elkaar voortdurend af. Zowel de jongens van Defusekids als die van BRASH wachten af tot er een mistake wordt gemaakt in het andere team, veel kansen op doel krijgen we bijgevolg niet te zien. Het is Kalemanus die het ijs breekt en een eerste goal weet te scoren. Kennyymeister maakt er nog 1-1 van. In de overtime zijn het de jongens van Defusekids die het voor het zeggen hebben. Na 5 minuten overtime weet Pollie er toch een eind aan te maken. De eerste game is voor Defusekids.

Game 2

BRASH esports weet direct op voorsprong te komen na een mooie actie van xKoeckiiej, dat wordt afgewerkt door Kennyymeister. Er worden mistakes gemaakt bij het team van BRASH en daar maken Pollie en Kalemanus gebruik van, na 5 minuten staat het 2-2. Opnieuw overtime, en opnieuw gewonnen door de Defusekids.

Game 3

Met een 0-2 achterstand wordt de druk op BRASH zwaarder, toch weet Smtx zijn team op voorsprong te brengen. We zien enkele goede passes in het BRASH team, maar de afwerking is er nog steeds niet. Ook Pollie en Zaptimist laten zien met enkele uitstekende passes dat ze het dynamic duo zijn, helaas wordt dit niet beloond. De game eindigt in het voordeel van BRASH esports.

Game 4

Het vertrouwen bij BRASH komt stilaan terug, ze staan opnieuw voor met een 0-2 tussenstand. De defusekids laten zich echter niet kennen en maken er al snel 2-2 van. Beide teams proberen snel op de counter te spelen, maar het is BRASH dat in de laatste seconden de beslissende goal scoort. De comeback is real!

Game 5

De bal vliegt heen en weer zonder gevaarlijke kansen van beide teams. Het valt wel op dat Pollie, Zaptimist en Kalemanus een andere speelstijl hebben in deze game en meer gevaar proberen te creëren. Dat wordt beloond met een eerste goal van Zaptimist. Met nog enkele seconden te gaan ziet het er naar uit dat het 1-0 blijft voor Defusekids. Of toch niet, Kennyymeister maakt in er in de slotseconden nog 1-1 van. De overtime wordt opnieuw gewonnen door Defusekids.

Game 6

De zesde en mogelijks laatste game. Pollie scoort de eerste goal, en daarmee is de overwinning voor Defusekids in zicht. Voor BRASH is het nu alles of niks, ze moeten aanvallen. Maar de jongens van Defusekids zakken niet weg en blijven druk zetten, Pollie maakt er 2-0 van. De eindstand is hiermee 4-2 in het voordeel van Defusekids.