ROCKET LEAGUE

Meet the team: Echo Zulu

Geschreven door anduvus
09 Oct 2018

Team Echo Zulu is een esports vereniging gevestigd in Nederland. Momenteel actief in League of Legends, Fortnite, Hearthstone en sinds kort ook Rocket League. Elyy, Mittaen en ImpacT wisten zich zonder al te veel moeite te kwalificeren voor de Kayzr League.

Team roster

Mitchell 'Mittaen' Driessen is een speler die veel roteert binnen eenzelfde game. Door telkens te focussen op een waterdichte verdediging is hij een echte hinderpaal voor zijn tegenstanders, iets wat de andere teams in de Kayzr League ongetwijfeld zullen ondervinden. Hij heeft er voor gekozen om zich aan te sluiten bij Echo Zulu omdat het een organisatie is die reeds vele prestaties heeft neergezet in de Benelux met games zoals League of Legends en Hearthstone. "Rocket League is een game die er bij mag komen", zoals hij zelf zegt.

Mittaen heeft een voorkeur voor de Octane omdat het een solid car is die goeie power kan generaten en snel kan turnen. Zijn 'zotste' achievement is een achtste plaats in de RLRS play-ins, een knappe prestatie. Mitchell heeft het verlangen om het hoogst mogelijke niveau te behalen in de competitive scene. Voor hij zijn carrière begon bij Echo Zulu was hij lid van Scavenge Esports.

De enige Belg in het roster is Ibrahim 'ImpacT' Karaca. Hij is een veelzijdige speler zonder een vaste rol. De ene keer speelt hij zeer aggressive en de andere keer wat meer defensief, het hangt er van af hoe de game verloopt. Hij is degene die zijn teammates zal motiveren als daar gebrek aan is of als het even wat minder gaat. Het is voor Ibrahim belangrijk dat hij later kan focussen op zijn eigen carrière, maar voor nu is hij eerst benieuwd hoe ver hij het kan schoppen met esports.

Net zoals Mittaen heeft hij ook een achtste plaats behaald in de RLRS play-ins. In tegenstelling tot de anderen is zijn favoriete car de Batmobile, die hij perfect vindt voor flicks en dribbles. ImpacT heeft net zoals Mittaen voor Scavenge Esports gespeeld in het verleden, en ook heel even voor Ocean Esports en het welgekende mCon.

Elian 'Elyy' Mesele neemt de rol van middenvelder/ verdediger op zich. Hij probeert vooral te focussen op een goede defense en als de opportuniteit zich voordoet zal hij ook kansen benutten naar voren toe. Hij heeft de ambitie om samen met zijn team te blijven groeien, maar ook individueel. Met een duidelijk doel voor ogen om op een dag mee te spelen in de RLRS zijn we allen benieuwd naar zijn prestatie in de Kayzr League.

Zijn favoriete car is de Octane omdat deze naar zijn mening gewoonweg het beste aanvoelt. Naast het gamen heeft hij ook het verlangen om zijn school te finishen en eventueel te gaan werken, misschien wel als pro esporter. Begin 2018 speelde Elyy bij Toxic Falcons, eind 2018 alsook bij Scavenge Esports. Elyy durft zichzelf ook wel eens een getinte strijder noemen.

Ronald 'Tahz' Oosting is de vervanger bij Echo Zulu. Hij is een gedreven speler die steeds beter wilt presteren met het doel om de top te bereiken. Het is iemand met een enorme winnaarsmentaliteit. Zijn 'main role' is middenvelder, maar ook hij is een multifunctionele speler die zowel in de aanval als in de verdediging van groot belang kan zijn. Hij vult als het ware zijn team aan waar nodig, waardoor zowel hij als zijn teammates een aangename en tegelijk effectieve speelstijl hebben. Hij heeft de ambitie om een pro esporter te worden, als dat niet lukt wilt hij een eigen winkel starten.

Tahz en Mittaen hebben beide de Mountain Dew Game Fuel League in Nederland gewonnen waardoor ze samen naar Engeland gingen, naar Insomnia 63, om daar de internationale finals te spelen. Hier zijn ze uiteindelijk tweede geworden samen met Oscillon (speler in het roster bij The Clappers - RLRS). Een prestatie om meer dan trots op te zijn. Tahz speelt momenteel bij ASUS ROG.