ROCKET LEAGUE

Kayzr League - Rocket League finales

Geschreven door anduvus
10 Dec 2018

Afgelopen weekend vochten onze vier Rocket League finalisten tot het uiterste om zichzelf de koning van de Benelux te mogen kronen. We mogen gerust zeggen dat het verrassend spannend werd op sommige momenten en dat er één verdiende winnaar is. Lees hier het verloop van de volledige finaledag.

Halve finales

WithMyBoyzs! - Echo Zulu

Echo Zulu komt meteen op voorsprong na een sober doelpunt van Tahz op de counter. Het volgende doelpunt laat enige tijd op zich wachten totdat, opnieuw, Tahz de bal tussen de palen knalt. De eerste game lijkt zo goed als binnen voor Echo Zulu wanneer Impact er 0-3 van maakt. Het staat 1-3 aan het einde van de reguliere speeltijd.

In de tweede game is het WithMyBoyzs dat op voorsprong komt na een doelpunt van Snizzle. Het duurt echter niet lang of Mittaen scoort de gelijkmaker na een goede pass van Tahz. Een grote teleurstelling voor de jongens van WMB wanneer Mittaen slechts enkele seconden later een tweede doelpunt scoort met een geweldige double tap. Wederom slaagt WithMyBoyzs er niet in om hiervan terug te komen en wederom wint Echo Zulu.

De volgende game is nog niet goed begonnen of Tahz scoort de 0-1. WMB moet dringend wat gaan doen wilt het nog kans maken op een finale. We krijgen uiteindelijk wat druk uit het kamp van WMB en dat wordt beloond met een doelpunt van Eversax. Al bij al is het een vrij gelijkopgaande game, maar Echo Zulu is net dat tikkeltje gevaarlijker en efficiënter waardoor het dan ook 1-3 staat aan het einde van de reguliere speeltijd.

Dat Tahz een zeer sterke wedstrijd speelt, is niet te ontkennen. Net zoals in de vorige game schiet hij zijn team na enkele seconden op voorsprong. Mittaen maakt er 0-2 van na een sobere verdediging van WithMyBoyzs, en daarmee lijkt deze wedstrijd stilaan op z’n einde te lopen. Het staat 1-3 aan het einde van deze laatste confrontatie. Echo Zulu speelde een enorm sterke wedstrijd en gaat door naar de finale!

mCon esports - BRASH esports

In de eerste drie minuten zien we twee aan elkaar gewaagde teams, het is xKoeckiiej die na een berekende aanname de eerste goal van deze wedstrijd scoort. Niet veel later scoort Dwen de 0-2 na een knap samenspel. Kort erna kan ook mCon met een prachtige teamplay de bal tussen de palen schieten. Desondanks was BRASH het dominerende team in de slotminuten, het werd 2-4.

De tweede game gaat van start en we zien dat beide teams zoeken naar een opportuniteit om de bal richting doel te spelen. Wederom slaagt BRASH erin om op voorsprong te komen, xKoeckiiej scoort twee achtereenvolgende doelpunten. MCon probeert enorm hard en slaagt erin enkele goede kansen te creëren, maar de verdediging van BRASH laat geen tegendoelpunt toe.

De derde game is een gelijk opgaande krachtmeting. Het is een intense strijd om een eerste, cruciale doelpunt tot in de overtime. Daar weet Justuszzz het beslissende doelpunt te scoren.

Mikeboy doet waar hij goed in is, scoren! Nog geen 10 seconden zijn voorbij wanneer hij een eerste goal maakt. Het ziet er naar uit dat mCon weet wat het moet doen om BRASH te kunnen verslaan. Na nog geen minuut in de vierde game staat het dan ook al 3-0. ThO scoort nog een laatste en vierde doelpunt. De huidige tussenstand is nu 2-2.

Het vijfde duel wordt ingezet met een goal van Kennyymeister, gevolgd door een fenomenale goal van xKoeckiiej. Beide teams spelen erg agressief en dat blijkt ook uit het aantal doelpunten. Het staat namelijk 5-4 aan het einde van de reguliere speeltijd. Daarmee wint mCon nipt de vijfde game.

De zesde en mogelijks laatste game gaat van start met een doelpunt gescoord door Mikeboy. Wat volgt zijn twee prachtige doelpunten gescoord door niemand minder dan ThO. BRASH komt niet meer terug van deze 3-0 achterstand en mCon wint de best of seven! Beide teams speelden een zeer sterke game, maar het is mCon die doorgaat naar de finale tegen Echo Zulu.

Finale

Echo Zulu - mCon esports

De eerste game van de finale is onwaarschijnlijk. Het eerste en enige doelpunt laat maar liefst twaalf minuten op zich wachten, jawel! Na zeven spannende minuten overtime is het ThO die het beslissende doelpunt scoort.

In de tweede game scoren Mikeboy en ThO achtereenvolgens. MCon speelt relatief agressief en domineert deze confrontatie. Toch slaagt Echo Zulu erin om een fout in de verdediging van mCon te bestraffen met een tegendoelpunt. Het blijft echter 1-2 in het voordeel van mCon esports, die een tweede win pakt.

We zijn nog geen 10 seconden ver in de derde game of Mikeboy schiet de bal al tussen de palen van Echo Zulu. ImpacT, Tahz en Mittaen moeten dringend wat gaan doen willen ze nog terugkomen van dit dominerend mCon. Helaas voor EZ is het ThO die een tweede doelpunt scoort en daarmee de voorsprong verbreedt. Mikeboy, ThO en Justuszzz zijn simpelweg te sterk en slagen erin om deze game te eindigen met 5 doelpunten verschil (1-6).

Net zoals in de eerste game van deze wedstrijd is de reguliere speeltijd niet genoeg om een winnaar aan te duiden. In de overtime is het Mikeboy die scoort en daarmee de vierde zege vastlegt. Met een clean sheet wint mCon esports de finale, ongelooflijk! Het verloor geen enkele wedstrijd doorheen de hele Kayzr League en daarmee mogen we gerust zeggen dat ze dit toernooi oververdiend hebben gewonnen.

Proficiat mCon esports en proficiat aan Mikeboy, ThO en Justuszzz!


Herbekijk alle wedstrijden op ons Twitch kanaal.