LEAGUE OF LEGENDS

VERSLAG: week 5

Geschreven door brinden
16 Nov 2018

Wow, geloof het of niet maar er zijn al reeds 5 weken van de Kayzr League voorbij, time flies when you are having fun! Binnen 2 weken beginnen de finales waar 4 teams zullen strijden voor de Kayzr League titel. In dit wedstrijdverslag vatten we de matches van gisteren nog even kort samen.

Match 2 | New Dynasty vs Echo Zulu

De 2 teams proberen elkaar zoveel mogelijk te denyen in champ select. Zo gaat Echo Zulu voor de ban op de Darius van RobbaZona, de Leblanc/Zoe/Lissandra van HenkHenkerson en de Xin Zhao van Babaroga. New Dynasty weet dat Tent de skills heeft om de game te carryen en bannen wijselijk zijn Graves en Nidalee. Verder bannen ze Alois zijn Riven/Irelia en de Akali van Chapapi!

Echo Zulu zet de game goed in, Tent weet perfect hoe hij die early game ganks moet afkrijgen en maakt hier ook gebruik van door RobbaZona te ganken op de top lane! Tent en Alois turret diven de Sion en lopen zo weg met de First Blood!
Nog geen minuut later, gaat Boomin voor de 2v3 engage op de bot lane van New Dynasty, door middel van goede communicatie kan Alois de fight joinen met zijn tp en securen ze 2 kills.
ND loopt verloren op de map, Babaroga wordt solo gekillt in de jungle van EZ en HenkHenkerson wordt ook gekillt door een overextend, hun postioning kan dus stukken beter.

New Dynasty slaagt er toch in om de bot lane van EZ te killen door een goede gank van Babaroga maar terwijl is Alois de top lane aan het stompen en haalt hij de eerste turret alleen neer na 9min in game!
Echo Zulu weet dat hun plek in de finale reeds vast staat en gaat toch voor de risky plays en turrets dives waardoor New Dynasty kleine comebacks maakt! Hierdoor daalt de Gold difference naar 3.7k.

Echo Zulu besluit om de troll plays in de kast te steken en te gaan voor de win in de mid game.
Ze halen 3 kills door een goede teamfight op de mid lane en securen de Baron waardoor de power play kan beginnen!
Op dit moment is Echo Zulu unstoppable, Kassadin burst iedereen van ND neer en Alois maakt goed gebruik van de true damage van zijn Q waardoor zelf de tanky Robba geen schijn van kans maakt.
Echo Zulu toonde ons dat ze kunnen trollen als de beste maar ook dat ze hierna toch overtuigend de game kunnen winnen met een Gold lead van 14.6k!
GGWP Echo Zulu!

Match 3 | Brussels Guardians vs Sector One

The match of the week werd uitgevochten tussen S1 en BG. De Guardians hadden nog een appeltje te schillen met Sector One na hun defeat op Tweakers.

De champions van Night worden vooral getarget bant door BG, zo bannen ze Leblanc,Ryze en Kassadin. Sector One reageert op deze target picks met bans op de Aurelion Sol van Taz en de Urgot/Kled/Pantheon van Sebs.

De First Blood valt zeer vroeg in de game, Taz secured de FB op Night met zijn ignite maar hij gaat toch nog dood door de Syndra damage en turret shots!
Valyrian maakt gebruik van de Rengar passive en killt Hades in river. Hierna gaat hij direct naar de top lane voor de kill op Cho’gath, 2/0 Valyrian dus na 3min.
Brussels Guardians legt de focus op Night, ze proberen hem zo klein mogelijk te houden zodat hij zijn team niet kan carryen in de mid game.
Tien minuten in game, trade Brussels Guardians de bot lane turret voor de Rift Herald waardoor ze die extra lane pressure kunnen uitoefenen op Sector One!
Door middel van een zeer riskante 3v1 engage van Valyrian, kan Brussels Guardians toch 4 kills en de mid lane turret securen.
Vanaf dit moment begint de Gold/game lead voor BG, Taz haalt kill na kill waardoor niemand van Sector One hem eigenlijk nog kan tegenhouden.

De mid game begint zeer rustig, Sector One probeert de comeback te maken door save te spelen maar Brussels Guardians maakt hier gebruik van om objectives neer te halen en zo hun Gold lead uit te breiden.
Hierna maakt Brussels Guardians een 4v5 engage op Sector One maar S1 draait deze teamfight om door Heimerdinger en Fiddlestick te killen. Terwijl kan Valyrian wel de top lane turret en inhibitor neerhalen nadat hij Sebs killt en hem straft voor zijn aggressive teleport!
De Guardians securen de Baron en zoeken naar de teamfight om te enden. Ze vinden deze teamfight waarna enkel Sebs nog leeft en BG de game makkelijk kan finishen met een Gold lead van 11.7k!
GGWP Brussels Guardians

Match 1 | L’appel Du Vide vs Defusekids

Vandaag viel de beslissing dat L’appel Du Vide uit de Kayzr League wordt gezet vanwege account sharing. De wedstrijd tegen Defusekids werd wel gespeeld maar de uitslag wordt uiteindelijk geschrapt. Hierdoor zal New Dynasty door gaan naar de finales!