LEAGUE OF LEGENDS

VERSLAG: Week 4

Geschreven door brinden
08 Nov 2018

De voorlaatste week van de Kayzr League zit erop! De teams deden hun uiterste best om ons te entertainen met spectaculaire matchen. Na gisteren staan de 3 favorieten (Defusekids/Echo Zulu/Sector One) 3/1. De laatste week zal dus ook de beslissende week zijn voor de finaleplaatsen!

Match 1 | Brussels Guardians vs Echo Zulu

Echo zulu liet in de early game direct zien dat ze geen schrik hebben om Brussels Guardians te fighten. Tent en Alois invaden de enemy red buff, Valyrian smite te vroeg en Tent loopt weg met de red buff.
Tent speelt zeer agressief en zorgt voor ganks over de hele map. In de mid lane kan Taz net op tijd ontsnappen aan een gank maar iets later heeft Saitam minder geluk waardoor de First Blood wordt gesecured door Tent.
Echo Zulu speelt zeer gecoördineerd als team samen en gankt Taz met 3 in de mid lane waardoor de 3de kill overgaat naar Tent.
Tien minuten in game, gaat Echo Zulu voor de 5 man gank in de bot lane en lopen ze weg met 4 kills en de bot lane turret!
Brussels Guardians probeert om het zeer sterke Echo Zulu tegen te houden maar door de 8 kills en 4 turrets difference, gaat dit zeer moeilijk en slaagt EZ erin om de mid game in te gaan met een Gold lead van 10k!
BG wil de engage forceren om zo terug in de game te komen maar ze overextenden en Echo Zulu maakt hier gebruik van om te re-engagen. Ze acen BG 4v5 waardoor ze 2 inhibitor turrets en een inhibitor kunnen neerhalen!
EZ secured de Baron Nashor en kan hierdoor makkelijk de nexus neerhalen waardoor ze de game finishen met een Gold lead van maar liefst 20.8k!
GGWP Echo Zulu

Match 2 | Defusekids vs New Dynasty

De battle begon al in Champion Select, Defusekids target bant de Darius van RobbaZona, de Taliyah van Babaroga en de Azir van HenkHenkerson. New Dynasty reageert met de bans op de Irelia en Urgot van Lenny, de Akali van Furuy en de Nocturne van Albetrayber.
We moeten niet lang wachten op actie want 3 minuten in de game, gaat Kisara net iets te diep waardoor hij onder de turret van DK wordt geheadbutt en Jesuiskaas wegloopt met de First Blood.
Iets later komt Lenny in de problemen door een mooie play van Robba, hierdoor kan Babaroga de kill onder de turret makkelijk securen!
De early game lijkt gelijk op te gaan tussen de 2 teams tot als Kitty en Jesuiskaas besluiten dat het goed is geweest en gaan voor de 2 man turret dive op de bot lane. Ze slagen erin om de bot lane van ND te killen waardoor de Gold lead van Defusekids begint te groeien!
RobbaZona is vastberaden om Lenny uit te schakelen en gaat voor de risky turret dive samen met Babroga op de top lane. Lenny is niet van plan om te sterven en maakt gebruik van zijn gravity field om ND 1v2 te outplayen en weg te wandelen met de kill op Babaroga!
Defusekids wint de early game met een kleine gold lead van 1.4k waardoor alles nog mogelijk is voor New Dyansty in de mid game.

ND zoekt naar een manier om de game terug onder controle te krijgen, ze engagen op Defusekids maar krijgen hier direct spijt van want DK kan de fight naar hun hand zetten waardoor ze 4 kills en de Baron Nashor oppicken.
Defusekids misbruikt deze power spike goed en pusht recht naar de nexus. ND kan de damage train niet stoppen van DK en verliest de game na 26 minuten!
GGWP Defusekids

Match 3 | Sector One vs L’appel Du Vide

The match of the week werd uitgevochten tussen Sector One en L’appel Du Vide. In Champion Select focust Sector One vooral Ardes door maar liefst 3 mid lane champs te bannen! L’appel Du Vide reageert met een Akali, Aurelion Sol en Amumu ban om het Night en Atrocez moeilijk te maken.
Night maakt het Ardes moeilijk door hem continue te poken in lane, na een gank van Atrocez kunnen ze de First Blood op Ardes op picken.
Atrocez heeft het gemunt op Ardes, 1 minuut later gankt hij opnieuw de mid lane waardoor Night na 5min al 2 kills voorstaat!
Sebs gaat voor de risky dive samen met Atrocez maar ze hadden niet verwacht dat Tafikay ook in de buurt was waardoor ze beiden dood gaan en L’appel Du Vide een voordeel behaald in de top lane.
Sector One domineert deze game volledig en ze versterken deze lead nog met een mooi gespeelde fight op de bot lane waarbij ze 2 kills kunnen opnemen!
De early game wordt verder perfect gespeeld door Sector One ze slagen erin zoveel mogelijk objectives te securen en breiden zo hun Gold lead uit tot 6.1k!

In de mid game kan l’appel Du Vide ook geen weerstand bieden tegen de damage en tactics van Sector One. S1 kan de Baron Nashor securen na de 2de poging en zoekt naar de finishing fight!
Ze maken gebruik van deze Baron power spike en gaan voor de top lane inhibitor push die snel wordt omgezet in een teamfight waarbij Sector One L’appel Du Vide stompt. De game wordt dus gewonnen door Sector One met een Gold Lead van 12.4k!
GGWP Sector One

Finale:
3 van de 4 finaleplaatsen zijn dus al ingenomen door Echo Zulu,Defusekids en Sector One. Kan L’appel Du Vide de laatste finaleplaats securen of verrast New Dynasty ons? Ontdek het volgende week in laatste week van de League of Legends Kayzr League!