LEAGUE OF LEGENDS

VERSLAG: Defusekids vs Sector One

Geschreven door brinden
23 Oct 2018

The match of the week werd vorige week uitgevochten tussen Sector One en Defusekids.Naast de highlights voorzien we je steeds van een gedetailleerd wedstrijdverslag zodat je geen moment mist van de League of Legends Kayzr League!

Champion select

In champ select werden er geen specifieke champions getarget banned maar het viel wel op dat Sector One zoveel mogelijk mages wou afnemen van Furuy in de Mid lane. Zo werden Ahri, Brand en cassiopeia vrijwel onmiddellijk gebanned.
Een zeer opvallende pick was een pick die we reeds gezien hebben in League of Legends Worlds door G2 Hjarnan namelijk Heimerdinger Bot lane voor S1 Mytheos!

Early game

Drie minuten in-game komt de DK Jungler Albetrayber reeds voor een verrassing te staan als hij Atrocez zijn Olaf tegenkomt in de enemy Jungle, Hij kan net ontsnappen aan de mighty Olaf maar S1 Night burnt zijn flash om zo de First Blood binnen te halen voor Sector One. De fight is nog niet gedaan want Jesuiskaas roamt naar de Mid lane om zo de solo kill op Atrocez te securen.

Hierna overextend Saviour iets te hard door een greedy flash onder de turret van Defusekids, Kitty ontwijkt de Alistar damage door onmiddellijk weg te flashen en Jesuiskaas haalt de enemy Support makkelijk neer!

Defusekids slaagt erin om 2 teamfights na elkaar te domineren waardoor ze na 13 minuten 6 kills en een turret voorstaan op Sector One.
Iets later gaat Defusekids voor de oh zo risky turret dive waar ze 2 kills traden voor 2 kills maar Sector One haalt een groot voordeel uit deze fight omdat ze shut down gold krijgen van de 2 kills!
De early game wordt vooral gedomineerd door Defusekids, ze staan 2.4k gold en 7 kills voor op Sector One na 20 min.

Mid game

Defusekids zet de Mid game direct goed in, via een perfect gecoördineerde teamfight slaagt Kitty erin om een prachtige Curtain Call af te krijgen en zo weg te lopen met een triple kill!

Sector One laat zich niet kennen en probeert er alles aan te doen om deze match om te draaien. Rond de 30ste minuut lukt dit hen, door middel van een prachtig gespeelde 3v5 teamfight waardoor ze weglopen met 3 kills op de Defusekids, de Baron Nashor en een gold lead!

Sector One maakt gebruik van hun push god heimerdinger en de Baron buff om zoveel mogelijk turrets te pushen waardoor ze na 41 minuten 3 turrets voorstaan op Defusekids!

Sector One bepaalt dus vooral het tempo en de plays in de Mid game door goede shot calls en objective plays, hierdoor hebben ze een gold lead van 5k op het einde van de Mid game en ziet het er goed uit voor de Late game.

Late game

Elder dragon is een objective dat beide teams graag zouden securen om zo hun damage te optimaliseren. De fight voor Elder wordt gewonnen door Defusekids door een perfecte stun van Lenny op Saviour en Night waardoor ze 2 kills traden voor 1 maar Sector One slaagt erin om weg te lopen met de Elder drake.

De Late game zit vol met teamfights die heen en weer gaan. De eerste wordt gewonnen door Sector One maar ze kunnen hier jammer genoeg geen objectives uithalen.
Hierna slaagt Defusekids erin om 4 kills te halen op een cruciaal moment, Jesuiskaas gebruikt instant zijn Abyssal Voyage om zo de Baron te securen met Kitty.

Defusekids kan de game eindigen door middel van next level tactics! Een teamfight zorgt ervoor dat Sector One hun base moet verlaten, Albetrayer ziet zijn kans om de nexus te backdooren en wordt hierbij geholpen door Kitty die samen met Jesuiskaas op het perfect moment kan in Abyssal Voyagen.

Defusekids lopen uiteindelijk weg met de win maar het was een zeer spannende match!
Sector One gaf zich niet zomaar gewonnen en deed er alles aan om te winnen maar door middel van goede teamfights en tactisch gebruik te maken van de tahm kench ultimate kon Defusekids de win securen.

Player of the match

De titel ‘player of the match’ gaat naar Kitty. Het was een zeer moeilijke keuze want Jesuiskuis en Lenny speelden ook uitzonderlijke goed maar Kitty had uiteindelijk de hoogste kill participation en most damage done to champions waardoor hij zich MVP van deze game mag noemen!