LEAGUE OF LEGENDS

Halve Finale: Sector One vs Defusekids

Geschreven door brinden
07 Dec 2018

Game 1

De battle begon alreeds in champion select. Sector One wist dat ze Tahm Kench, Alistar en Braum van Jesuiskaas moeten target bannen. Verder bannen ze ook de meta champs Akali en Aatrox. Defusekids target bant op hun beurt de Leblanc en Syndra van Night, de Rengar en Xin Zhao van Atrocez en de Rakan van Saviour.
Een interessante pick is de Vladimir van Mytheos, hij domineerde de bot lane alreeds met zijn Heimerdinger dus we zijn benieuwd wat dit gaat geven.

Jesuiskaas en Mytheos laten 2 min in game direct zien waarom zij de bot lane zijn van het Kayzr Dreamteam door Mytheos te killen waardoor ze weglopen met het First Blood gold!
Iets later kan Atrocez een sneaky lane gank afkrijgen op DanDan waardoor de score weer gelijk staat.
Defusekids heeft een kleine Gold lead maar deze Gold lead verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer Kitty wordt gekilled op de bot lane door Saviour en Sector One hun eerste Wind Dragon secured.
Sector One weet dat ze Kitty moeten klein houden dus Atrocez gankt keer op keer de bot lane waardoor Kitty zeer veel farm verliest en er 3 deaths aan overhoudt.

De mid game wordt goed ingezet door Sector One, ze slagen erin om Jesuiskaas en Raqo te bursten waardoor ze 2 mid lane turrets kunnen securen met de Rift Herald.
S1 blijft de game domineren en het tempo van de game bepalen doorheen heel de mid game, Defusekids probeert terug in de game te komen door 2v1 picks te maken maar Saviour steekt daar keer op keer een stokje voor waardoor hij na 23 min 7/0 staat op Pyke.

Sector One weet dat objectives the name of the game zijn, na hun 4de dragon beginnen ze baron vision te securen. Na 25 min proberen ze hun eerst Baron te rushen maar Defusekids maakt hier snel een einde aan door Night neer te bursten waardoor Sector One de Baron nog even uitstelt.

DanDan probeert Defusekids te carry door een monster performance neer te zetten op Jax, na 28 min heeft hij een 4k Gold lead op Sebs maar Night maakt hier even snel een einde aan door hem op te blazen!
Hierna secured S1 de Baron buff en pushen ze de Nexus van Defusekids waardoor ze, na een dominante teamfight, de eerste game van de halve finale wegnemen van DK.

Game 2:

Defusekids heeft geleerd uit game 1 en target bant de Pyke van Saviour, de Zoe en Leblanc van Night en de Vladimir van Mytheos. Sector One wil de laatste win securen om zo naar de finales door te stoten dus ze spelen op safe door de Aatrox en Irelia van DanDan te bannen en de Cassiopia en Akali van Raqo. Zet Saviour een even goede prestatie neer op Rakan als op Pyke?

Kitty en Kaas laten direct hun lane dominantie zien, in de eerste minuten van de game, forcen ze Mytheos om zijn flash en heal te burnen waardoor hij na 1 min al terug naar base moet.
Defusekids weet dat Mytheos geen Summoners heeft en ze maken hier ook gebruik van. Jesuiskaas en Kitty engagen op Mytheos en met de hulp van Albetrayber, securen ze First Blood.
Sector One laat zien dat ze de finaleplaats niet zomaar opgeven, Night burst Albetrayber solo neer terwijl Saviour en Mytheos Kitty neerhalen in de bot lane. Atrocez maakt gebruik van deze situatie en haalt de first turret neer in de bot lane met de Rift Herald.
De early game gaat vrij gelijk op beide teams picken hier en daar objectives en kills op, Defusekids zet de mid game in met een Gold lead van 2k omdat ze Dragon advantage hebben en een kleine CS lead.

Defusekids wil de win toch net iets te hard waardoor ze soms te hard overextenden. S1 maakt hier handig gebruik van door rustig te scalen omdat ze weten dat hun team combo net iets beter scaled naar de late game dan die van Defusekids.
DK weet ze S1 geen Dragons mogen geven of ze komen weer in hetzelfde scenario van vorige game, Albetrayber secured dan ook na 20 min de 3rde Drake.
Saviour blijft gaan voor de hard engages vanaf dat ze een pick zien en Night maakt hier gebruik van om zijn burst damage te laten zien op Syndra. Defusekids slaagt erin om deze engages om te zetten in hun voordeel, nadat ze Saviour weten te killen, nemen ze de Baron zonder dat S1 deze contest.

Defusekids blijft verder pushen met de Baron en kan hiermee 2 turrets nemen waardoor hun Gold lead groeit tot 8k maar vanaf hier neemt Sector One de game volledig over.
Saviour slaagt er weer in om een goede engage af te krijgen waardoor ze Kitty kunnen neerhalen en direct naar de Baron Nashor gaan.
Defusekids probeert toch het beste te halen uit deze situatie, door te gaan voor de Fnatic Death Bush, kunnen ze Atrocez neerhalen waardoor ze de Baron push toch enkele minuten kunnen stallen.

Uiteindelijk slaagt Sector One erin om 4 Defusekids members neer te halen in een tactisch gespeelde teamfight, overleeft enkel Albetrayber nog waardoor Sector One gaat voor de finish!
GGWP Sector One

De Kayzr League finale zal dus uitgevochten worden tussen Echo Zulu en Sector One!

Zien we jou daar ook?
Alle info en tickets op: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-kayzr-league-finals-52709709159?utm_campaign=new_event_email&utm_medium=email&utm_source=eb_email&utm_term=viewmyevent_button