LEAGUE OF LEGENDS

Halve Finale: New Dynasty vs Echo Zulu

Geschreven door brinden
05 Dec 2018

Gisteren werd de eerste halve finale gespeeld van de League of Legends Kayzr League. Beide teams vochten hard om die felbegeerde finaleplaats te veroveren. Echo Zulu slaagde er uiteindelijk in om New Dynasty 2 matchen na elkaar te verslaan met een indrukwekkende funnel strategy.

Game 1

In de champ select van de eerste game zagen we al direct een interessante strategie van Echo Zulu namelijk de funnel strategie. Tent pickt de Gragas jungle zonder smite of jungle item en Chapapi gaat voor de Yasuo mid met smite.
Verder doet Echo Zulu target bans op de Zoe van HenkHenkerson, de Darius van RobbaZona, de Zilean van Kisara. New Dynasty bant maar liefst 3 champions van Peezy (Kai’sa, Draven en Lucian) en de Riven van Alois.

De First Blood wordt gesecured door New Dynasty na 4 min, kan Babaroga met de hulp van Robba, Alois neerhalen op de top lane.
Door de funnel strategie van Echo Zulu verloopt de early game redelijk rustig, Ze proberen Yasuo zo veel mogelijk te feeden zodat hij de late game kan carryen.
Iets later breekt de hel los, de bot lane van EZ slaagt erin een double kill te halen terwijl Chapapi en Tent Irelia neerhalen op de mid lane.

Vanaf de mid game merken we pas echt de kracht van de funnel tactiek, EZ pusht de bot lane met 3 waardoor ze New Dynasty forcen om te engagen. Chapapi haalt de Yasuo plays boven en haalt direct 3 kills maar Robba slaagt er uiteindelijk toch in om hem en Tent neer te halen.

Babaroga slaagt erin om de baron te stelen van Echo Zulu maar de vraag is nu of New Dynasty de fed Yasuo (8/1) met 300 CS op 22 min kan tegenhouden met hun Baron Power Play.
Chapapi beantwoordt deze vraag door 3 mensen van de map te deleten waardoor de Baron Play snel gedaan is voor ND.

Na 30 min besluit Echo Zulu dat het lang genoeg geduurd heeft, ze swipen New Dynasty en finishen de game met een 11.6k Gold lead.

Game 2

In de 2de game focust New Dynasty Chapapi door Akali, Aurelion sol en Ahri te bannen, verder bannen ze ook de Bard van Boomin en de Aatrox van Alois. Echo Zulu past een interessante strategie toe en target bant niemand van ND maar ze gaan wel weer voor de funnel techniek door Braum jungle te picken en Lucian mid met smite gespeeld door Peezy.

New Dynasty heeft geleerd van game 1 en weet dat ze early game moeten domineren om de funnel strats tegen te houden. Babaroga, Robba en HenkHenkerson engagen op Tent en pakken zo de First Blood.
Iets later kan Peezy succesvol de bot lane ganken waardoor hij makkelijk 2 kills kan opnemen.
Babaroga laat even zien hoe je Taliyah jungle moet spelen door de lanes perfect te ganken, zo zorgt hij voor 2 kills op de bot lane, zo kan ND de turret pakken en redelijk wat damage doen op de 2de turret met behulp van Shelly.

Op 17 min slaagt Witkapje erin om de Ocean Drake te stelen van Echo Zulu, hierna barst een teamfight los waarin New Dynasty 3 mensen kan neerhalen.
Na deze teamfight heeft ND de game in handen omdat ze een Gold lead hebben van 3.6k.

Vanaf minuut 21 verliest ND de controle over de game doordat Echo Zulu slimme picks doet op ND, kunnen ze terug in de game komen en zelfs een Gold lead verkrijgen.
Na een mooie engage van Boomin kan Chapapi de double kill opnemen waardoor Echo Zulu makkelijk de Baron kan forcen. EZ pakt de baron en trade 2 for 2 in hun voordeel.

New Dynasty probeert teamfights te forcen maar Peezy is te sterk geworden en walst over ND heen waardoor EZ de game kan eindigen met een Gold lead van 8.7k.

Dit betekent dus dat Echo Zulu de eerste finalist is van de League of Legends Kayzr League!
GGWP Echo Zulu