LEAGUE OF LEGENDS

Finale: Sector One vs Echo Zulu

Geschreven door brinden
12 Dec 2018

Game 1:

De teams weten dat dit het moment is waarop ze het hele seizoen gewacht hebben. Sector One begint direct met target bans op Chapapi zijn Kassadin, Akali en Syndra omdat S1 weet wat hij met deze champions kan doen. Echo Zulu reageert met de Pyke en Alistar van Saviour en de Vladimir van Mytheos te bannen.

Beide teams hebben een goede early game comb maar de comb van Sector One scaled net iets beter naar de late game, dus het is aan Tent op Lee Sin om ervoor te zorgen dat Echo Zulu een early game lead heeft.

De early game verloopt vrij rustig, beide teams weten dat alles afhangt van deze games dus ze riskeren niets. Na 8 min kan Tent de kill vinden op Atrocez waardoor hij wegloopt met de First Blood.
Iets later barst de strijd dan toch los, Mytheos en Saviour engagen samen met Atrocez op de bot lane van Echo Zulu maar Tent en Mke roteren direct naar de bot lane en verrassen Sector One volledig waardoor Echo Zulu wegloopt met 2 kills.
De focus van de junglers ligt vooral op de bot lane, Atrocez en Tent zorgen ervoor dat ze steeds dichtbij de bot lane zijn. Atrocez slaagt er in om Peezy te picken hierdoor verliest Draven zijn Adoration stacks.
Rond 13 min slaagt Sector One erin om de first turret op de bot lane te securen maar Echo Zulu reageert hierop door de turret mid neer te halen en 2 picks te maken op S1 waardoor ze een Gold lead hebben van 2k op het einde van de early game.

Op de 20ste minuut gaan beide teams helemaal los in de top lane, Sector One begint met een engage op Echo Zulu waarbij ze Chapapi kunnen killen maar Tent draait de teamfight helemaal om door een geweldige insec te doen waardoor EZ wegloopt met 2 kills.

Saviour laat even zien waarom je hem Rakan niet mag geven, door een prachtige engage op Peezy en Boomin. Nadat ze deze 2 kills securen, gaat Sector One direct naar de Baron.
Vanaf dit moment versnelt het tempo van de game enorm, Sector One pusht mid volledig door tot aan de nexus waardoor ze de game kunnen enden na een indrukwekkende teamfight.

Game 2:

Echo Zulu weet dat alles nu afhangt van Game 2, ze moeten alles op alles zetten om Game 2 te winnen zodat ze toch nog kans maken op de titel.
EZ bant deze keer toch direct de Rakan van Saviour omdat ze al weten wat hij kan op deze champion. De Heimerdinger, Vladimir en Karthus van Mytheos worden ook gebanned.
Sector One bant de Kassadin en Akali van Chapapi, de Viktor van Mke en de Lucian van Peezy.
Mytheos laat zien dat zijn champion pool te groot is om te bannen, door Ziggs te picken in de bot lane.

De early game van de 2de game verloopt een stuk anders dan die van game 1. Tent kan na 3 min de First Blood securen op Boomin door middel van een mooie bait van de EZ bot lane.
Elke lane weet wat er op het spel staat en waardoor ze iets agressiever spelen zodat ze een voordeel kunnen behalen en uiteindelijk de win kunnen securen.
Atrocez en Sebs gaan voor een risky turret dive op Mke in de top lane maar Mke laat zich niet doen en outplayed hen 1v2 waardoor hij wegloopt met 2 kills en “izi” typt in all chat.
Mke maakt gebruik van zijn voorsprong en blijft Sebs 1v1 killen in de top lane waardoor Sebs een grote achterstand oploopt.

Echo Zulu beweegt als 1 team over de map, ze proberen hier en daar picks te maken met de Pyke Q. Chapapi laat ook zijn skills zien op Azir, door een mooie Shurima Shuffle, kan EZ Mytheos picken en de Rift Herald securen. Hierna gaan ze direct naar de top lane waar ze de 2 turrets kunnen nemen maar S1 kan hun straffen voor hun overextend EZ te acen!

Boomin kan de infernal drake stelen van Sector One waardoor Echo Zulu na 19 min al 3 infernal dragons heeft, dit is toch een grote power spike en ze maken hier ook gebruik van.

Drie minuten later, forced Sector One de Baron nadat ze een pick hebben gemaakt op Boomin. Echo Zulu kan toch kills halen maar de rest van Sector One kan ontsnappen met de Realm Warp van Night en de Baron buff.

Rond de 30ste min,kan S1 de baron weer opnemen, kunnen ze deze keer wel gebruik maken van deze Baron buff?
Echo Zulu slaagt erin om 2 pushes van Sector One af te slagen. De teamfight barst dan ook los nadat Tent gaat voor de engage. Mke slaagt erin om de hele backline van Sector One bezig te houden waardoor Echo Zulu de teamfight makkelijk kan winnen.

Sector One gaat iets later voor de 3de Baron van de game. Ze kunnen de Nashor opnemen maar Echo Zulu killt 4 members van S1 en finisht hierna de game waardoor het allemaal aankomt op de 3de game!

Game 3:

De laatste game is dus de beslissende game. Na deze game zullen we eindelijk weten wie de Kayzr League Champion is!
Sector One bant opnieuw de Kassadin en Akali van Chapapi, de Nidalee van Tent en de Pyke van Boomin. Echo Zulu bant op hun beurt de Vladimir van Mytheos, de Thresh en Rakan van Saviour en de Zoe van Night.

Sector One gaat zeer vroeg voor de riksy turret dive op de bot lane, Peezy maakt hier gebruik van door zijn leven te traden voor een double kill. Mke kan Mytheos ook nog killen waardoor de turret dive van S1 een groot early game voordeel geeft aan EZ.
Echo Zulu is de early game aan het domineren qua kills maar S1 heeft nog steeds evenveel gold doordat ze al 5 turret plates hebben kunnen kapotmaken.

Na 13 min beseft Sector One eindelijk dat ze de finale aan het spelen zijn en worden ze wakker. Ze kunnen 3 kills halen op de bot lane waardoor ze een Gold lead van 1.8k krijgen.
Sector One blijft druk zetten op die bot lane waar ze 5 kills kunnen securen op EZ terwijl kan Sebs zonder enig probleem de inhibitor turret neerhalen.
Door goede objective plays kan S1 zijn Gold lead uitbreiden naar 5.6k.

Sector One zet de snowball voort en kan keer op keer picks maken op Echo Zulu. Na 24 min kunnen ze de Baron opnemen waardoor ze makkelijk de inhibs van EZ kunnen pushen. Sector One kan alle inhibitors van Echo Zulu neerhalen en terwijl 3 EZ leden neerhalen waardoor ze de game kunnen finishen!

Sector One wint dus overtuigend de League of Legends Kayzr League! GGWP!