HEARTHSTONE

VERSLAG: Kayzr League week 1: Patryn vs Aikoio

Geschreven door bamz0rs
18 Oct 2018

De eerste week Hearthstone ligt alweer even achter ons, maar wij gaan doorheen de week alle matches hun eigen verslag geven. Elke speler verdient het zijn geweldige plays in de verf te zetten op dit podium dat de beste spelers van de Benelux verzamelt en dat doen we dan ook. De tweede game van de Kayzr League was er eentje tussen de ster van New Dynasty, Hielke ‘Patryn’ Jaarsma en de nieuwkomer die zich via de qualifier nog erin speelde voor Corax Gaming: Aiko ‘Aikoio’ Maes.

Patryn nam zijn warlock, paladin en druid mee en Aikoio had een druid, warlock en een hunter opgesteld. Enkel het verschil tussen paladin en hunter dus veel meer hetzelfde dan we bijvoorbeeld tussen Sjoesie en CptnKitty zagen. De nerfs die nog moeten uitkomen raken misschien wel de tempo mage en elk deck dat Giggling inventor speelt maar nu nog niet. Vreemd dus dat nog maar één speler een generfde kaart meenam in zijn line-up naast de Giggling Inventor uiteraard, die zien we vaak terugkomen. De juiste queues zijn uiteraard heel belangrijk en daarom duwen de spelers eerst hun sterkste decks eerst naar voor.

Game 1: Token druid vs Token druid

Druid tegen druid was de matchup zijn voor de eerste game, het niet generfde deck is altijd al enorm sterk en zeker in het closed decks format dat we voorlopig hebben in de Kayzr League. Teveel specifiek sterke decks tegen volledig andere zaken maar in dit geval gewoon token druid mirror. Daarin zien we Hoe Aikoio een beetje een vroege lead neem maar de Soul of the Forest blijft uit. Daardoor kan Patryn uiteindelijk met Spreading Plague heel wat momentum wegnemen. Aikoio ziet zijn kans schoon om alles in te traden en een scarabmuur van zichzelf te maken maar botst op de Stoneshell Scavenger en Savage Roar combo die het scarab tegen scarab gevecht heel onsportief maken. Een play waar Aikoio nooit voor honderd percent van kan terugkomen en zo is die eerste game voor Patryn.

Zijn de games niet goed zichtbaar voor je? Bekijk de matches dan op YouTube.

Game 2: Token druid vs Evenlock

In een wedstrijd waar Aikoio altijd het voortouw neemt en Patryn moet zorgen voor de antwoorden met Mountain Giant en snelle Hooked Reavers in het begin van het spel is er een spreuk die Patryn enorm hard nekt. Op een groot bord werpt hij Giggling Inventor en Soul of the Forest waarbij Ruben ‘Chinoize’ Truong (één van de casters van dienst) nog lacht dat deze play binnenkort niet meer kan. Patryn had moeten hopen dat de nerfs al door waren gekomen want door het toevoegen van deze spreuk had hij plots een 2/2 na het traden. 1, 2, 3, etc… U ziet het al gebeuren. Defile had de beste dag van zijn leven waardoor Aikoio voor de rest van de game het voortouw kon houden en Patryn zijn eerste verlies aansmeerde. Geen druids meer te zien en dat was ook de eerste keer voor de Kayzr League.

Zijn de games niet goed zichtbaar voor je? Bekijk de matches dan op YouTube.

Game 3: Evenlock vs Genn Graymane Lock

Ja, het zijn twee evenlocks om je verbaasde gezicht even terug in de plooi te leggen. Hier is het belangrijk om zo snel mogelijk je sterke kaarten op het bord te gooien. Aikoio had vorige keer al goed geoefend op het trekken van de juiste kaarten en doet rustig op dat elan verder. Dankzij de coin is hij de eerste met een Mountain Giant, die beantwoordt wordt door Patryn maar omdat hij een tweede heeft kan hij rustig face gaan. Dan zijn twee silences genoeg voor Aikoio om het in de volgende twee beurten af te maken. Als je niet veel tijd hebt, kijk deze want hij is langer om te lezen dan te kijken.

Zijn de games niet goed zichtbaar voor je? Bekijk de matches dan op YouTube.

Game 4: Even paladin vs Evenlock

Genn Graymane blijft belangrijk in een hele hoop decks wanneer Patryn met zijn even paladin het bord bestormt. Veel sneller op bord en Aikoio heeft niet direct alle tools om ermee te dealen. Wanneer Blessing of Kings op een dubbel aanval Corpsetaker komt is de match voorbij tot Hooked Reaver weer in het spel komt. Patryn komt net één mana te kort om lethal te krijgen en moet hij dus zijn Corpsetaker wegtraden in de taunt. Met een gereset bord komen de juiste kaarten wel voor Aikoio die Patryn weer laat zoeken naar de antwoorden ondanks dat Jaarsma eigenlijk het snellere deck heeft op dit moment. Veel wapenaanvallen tegen grote monsters zorgen voor een jammerlijk laag levenstotaal wanneer Aikoio dan plots aggressief schakelt ziet Patryn geen uitweg meer. Aikoio wint de wedstrijd met 1 - 3.

Zijn de games niet goed zichtbaar voor je? Bekijk de matches dan op YouTube.

Bekijk het verslag van de eerste game: Sector One Sjoesie tegen mCon CptnKitty. Op zondag komt het verslag van de strijd der Echo Zulu online.