HEARTHSTONE

VERSLAG: Hearthstone week 5

Geschreven door bamz0rs
14 Nov 2018

Het is gebeurd. Er moest een vierde persoon doorgaan en na onze vijfde speeldag is dat nu ook duidelijk. Om te kijken wie wanneer zou doorgaan, bekijk ons artikel over alle mogelijke gebeurtenissen die ervoor zorgen dat een speler doorgaat. Eerst blikken we terug naar de stand voor deze week.

Sjoesie, CptnKitty en Badajimpom waren zeker van hun plekje in de halve finales maar Joske609, Patryn en Aikoio konden nog wel mee gaan doen. Ze moesten daarvoor wel voldoen aan een specifiek scenario. Zeker was het angstig voor Patryn en Aikoio omdat zij allebei met een 1 – 3 begonnen aan de laatste speeldag. Winnen was de boodschap voor hen allebei.

ND Patryn vs EZ Joske609

Hielke ‘Patryn’ Jaarsma brengt dus iets andere decks mee vandaag en begint met de Deathrattle Rogue tegen de Malygos Druid van Jef ‘Joske609’ De Bie. Beiden gebruiken de mulligan om sleutelkaarten in de matchup te houden. Joske heeft een duidelijk plan met Ultimate Infestation en veel extra mana kristallen maar ook Patryn ziet het zitten met Necrium Blade en Vial samen met de Mechanical Whelp. Toch wat pech in de draws voor De Bie maar dit spel werd op hoog niveau gespeeld van beide kanten met voornamelijk stevige beurten van Patryn met een bord vol Mechanical Dragons. Joske probeert zoveel mogelijk schade te ontlopen en het bord te clearen, maar valt uiteindelijk door de lange aanhoudende druk van Patryn.

Joske kan dan counteren en neemt zijn Odd Taunt Warrior tegen Patryn’s Deathrattle Rogue. Een Corpsetaker met de Cold Blood combo kan veel schade doen aan Joske609. Twee Mechanical Dragons staren hem dan aan tot de Bie het risico met de Supercollider neemt. Hoeveel pech kan een speler in één Kayzr League hebben vraagt een man zich af. Enorm veel blijkbaar want ook deze 50/50 verliest hij en neemt een trip naar rechtsbeneden, hij geeft op. 2-0 Voor Patryn wanneer het Deathtrattle Rogue tegen Deathrattle Hunter wordt. Beurt 4 lijkt Joske609 te misklikken wat enorm hard het momentum veranderd en misschien ook extra tilt. Niet snel daarna is het over voor De Bie en Daarmee zit Patryn nu wel duidelijk op schema om door te gaan.

Deze kleine mech was de vloek van Joske's bestaan vandaag. Jammer dat we van beide spelers afscheid zullen nemen. Well played, guys!

MC CptnKitty vs EZ Badajimpom

Beide spelers hadden niets te verliezen of te winnen dus maakte het minder uit. Voor deze showmatch gebruikten ze enorm veel decks die niet bij top play horen. Het leek even alsof we keken naar de stream van ThijsNL. Om snel een voorbeeld te geven: de bans waren de Odd Hunter en de Big Spell Mage. Mage is out, guys! Game 1 ging tussen de Pirate Warrior van CptnKitty en de One-Turn-Kill Paladin van Badajimpom. De Paladin moet natuurlijk nu goed zijn in resource management en Jim wacht de juiste momenten af om het bord te clearen. De Pirate Warrior raakt uit stoom en met Sunkeeper Tarim wordt het onmogelijk voor hem om te winnen. 0 – 1 voor Jim ‘Badajimpom’ Boer. Hierna wil Aaron ‘CptnKitty’ Israels terugslaan met de Star Aligner Druid tegen de OTK Paladin wat eigenlijk een relatief saaie matchup gaf. Veel kleine tikjes maar het duurt Jim lang om te stabiliseren en echt te beginnen aan zijn gameplan dankzij een explosieve Charged Devilsaur beurt waarin Witching Hour een Charged Devilsaur maakt die dan face kan gaan, Vervolgens wordt hij in de Carnivorous Cube gestoken en dan de Cube vernietigd door Naturalize. Dat is toch 21 schade in één beurt. Jim komt nog dicht bij de combo maar net op dat moment kan CptnKitty nog eens exact hetzelfde doen met de Charged Devilsaurs wat teveel is voor jim en zo trekt het weer gelijk.

Hierna eindelijk de eerste Priest die het licht ziet in de Kayzr League die de Star Aligner Druid tegen Zerek’s Cloning Gallery Priest is. CptnKitty vindt snel de Twig of the World Tree maar werd een hele tijd gepusht en Boer neemt een game met de priest door pure minion pressure en dan exact lethal van Mind Blast en Holy Smite samen met MVP Gilded Gargoyle die van beurt 3 tot de laatste slag in het spel was. Badajimpom op matchpunt en CptnKitty brengt… Een Spiteful Summoner Priest! Het is inmiddels duidelijk dat beide spelers meer memes dan decks mee hebben genomen en het is goed om te zien hoe beide spelers zich amuseren. Het deck dat op het bord wil komen is de Spiteful Priest en doet dat ook maar respecteert op het foute moment de kracht van de Radiant Elementals niet waardoor Zerek’s Cloning Gallery een gigantische beurt maakt en het spel bijna volledig swingt naar Jim. Zerek’s Priest is natuurlijk net zo’n deck dat voor die gigantische play wil gaan. Zelfs twee Deathwings konden CptnKitty niet helpen. Game, set, match, Badajimpom. Beide spelers zien elkaar in de halve finale.

Terwijl Zerek's cloning gallery werd meegenomen als semi-meme deck werd het al gebracht door Sjoesie in week 1, 3 en 5

S1 Sjoesie vs CX Aikoio

Met de meeste mogelijkheden hoefden we geen rekening meer te houden. Ofwel wint Sjoesie, ofwel wint Aikoio. Als Aiko ‘Aikoio’ Maes deze set won dan ging hij door naar de playoffs. Voor Matthias ‘Sjoesie’ Lootens hoefde het misschien minder, hij was al zeker van de eerste seed voor de halve finales. Als hij won zou Patryn doorgaan naar de offline finales dankzij een stevige sweep tegen Joske609 in het begin van de avond.
Maar eerst even kijken naar de laatste wedstrijd. Sjoesie speelt zijn Malygos Druid tegen de Deathrattle Rogue van Aikoio. Beide spelers hebben een goeie hand en maken eigenlijk niet echt misplays maar na een heel traag early game steekt de deathrattle rogue plots een Mechanical Dragon in een Carnivorous Cube. Sjoesie probeert zijn eigen lethal op te zetten met Alexstrasza maar het ideale antwoord voor Aikoio zat al in de hand. Sjoesie probeert nog maar merkt toch na een extra beurt dat het niets meer uithaalt, zelfs moest hij Malygos halen kon het niet meer ook al liet hij lang die mogelijkheid open.

De tweede matchup is de Zerek’s Cloning Gallery Priest van Sjoesie in de Deathrattle Rogue De priest probeert zoveel mogelijk uit te stellen maar de rogue heeft de snellere start dan vorige wedstrijd met het Devilsaur Egg. Aikoio wisselt goed tussen het ei en de Mechanical Whelp om zijn bord zo stevig mogelijk te maken. Sjoesie had ook slechte draws en een beetje ongeluk maar 2-0 voor Aikoio en zeker niet onverdiend. Daarna zien we de Deathrattle Rogue mirror waarin het weer Aikoio is die het bord overneemt. Sjoesie gaat dan weer op de juiste manier agressief met de Cold Blood op de Hench Clan Thug. Het swingt het momentum naar hem omdat het een onmiddellijk antwoord vraagt. Maar in tegenstelling tot Sjoesie heeft Aikoio echt enorm veel value in zijn hand. Sjoesie probeert nog wel te clearen met de Vilespine Slayer waardoor De Cube kan worden ingetrade en de eitjes door Mossy Horror worden kapotgemaakt. Blightnozzle Crawler wordt weggedaan door de Sap en Sjoesie naar 4 levenspunten. Hij kan niks meer doen en gaat eervol dood tegen de devilsaur.

Necrium is een sap gemaakt door een medewerker van Dr Boom in zijn lab en het bleek enorm effectief deze week!

Dat betekent dat de laatste persoon die de drie zekerheden vervoegt in de halve finales met een rematch van week 5 in beide halve finales. Het belooft spannend te gaan worden op 9 december wanneer Sjoesie revanche moet nemen op Aikoio en CptnKitty en Badajimpom wellicht iets minder zullen memen in de tweede halve finale, of ook niet, u ziet het dan.