HEARTHSTONE

VERSLAG: Hearthstone week 1: Sjoesie vs CptnKitty

Geschreven door bamz0rs
17 Oct 2018

De eerste wedstrijden zijn gestreden in de Kayzr League en hoewel Hearthstone altijd wel een spel is waar geluk een rol in speelt hebben we veel spelers die net voor consistentie gaan in deze Kayzr League. Zij willen de beste in de Benelux zijn en bewijzen dat ook met Last Hero Standing alles voor hen mogelijk is. De eerste game was tussen Matthias ‘Sjoesie’ Lootens en Aaron ‘CptnKitty’ Israels.

Indien je de matches spoilerfree wil herbekijken, kan je enkel de video's bekijken. Wanneer je een uitgebreid verslag wilt van de wedstrijden, valt het verslag ook los van de video's na te lezen.

Druid, priest en warrior waren de gepickte decks voor Sjoesie terwijl CptnKitty met zijn hunter, druid en mage aan de bak ging. Wel leuk om veel verschillende decks te zien in de line-ups maar het Last Hero Standing format zorgt er wel voor dat de mogelijkheid tot constant hetzelfde deck zien er is. Met de closed decklists is het moeilijk om te zien waarrond je moet spelen maar dat zou hun niet mogen weerhouden.

Match 1: Deathrattle hunter vs Malygos Druid

CptnKitty begon de partij goed met direct de matchup van zijn deathrattle hunter tegen Sjoesie’s Malygos druid en haalde ook nog de juiste kaarten boven om onmiddellijk de staat van het bord naar zijn hand te zetten. Sjoesie gaat tempo Malygos vooraleer hij zijn Twig kan breken wat gestraft wordt door de ooze topdeck. Geen 20 mana plays voor Sjoesie en ook Malygos wordt na twee beurten gecleared zonder teveel schade te nemen. Toch kan Sjoesie uiteindelijk wel schade vinden in beide Swipes die onderaan liggen, gecombineerd met de death knight hero power en een Ultimate Infestation om het af te maken wint Sjoesie de eerste wedstrijd van de Kayzr League.

Zijn de video's niet goed zichtbaar voor je? Bekijk de matches dan op Youtube.

Match 2: Taunt Druid vs Malygos Druid

In de tweede ronde nam Israels zijn eigen taunt druid. Het deck is heel sterk en veel beter op het bord dan een Malygos druid. Steek daar nog een hele hoop armor bij en je ziet hoe het moeilijk kan worden voor Sjoesie. Toch blijven Master Oakheart of Hadronox in het deck van CptnKitty zitten en kunnen zelfs de gigantische Sleepy dragons niet het verschil maken wanneer Sjoesie zijn combo wel vindt. CptnKitty blijft nog even overeind maar we zien toch dat Lootens het ook dit keer kan afmaken.

Zijn de video's niet goed zichtbaar voor je? Bekijk de matches dan op Youtube.

Match 3: Tempo mage vs Malygos Druid

Op deze manier staat CptnKitty met zijn rug tegen de muur en hangt alles af van zijn tempo mage. De eerste slechte matchup voor hem en een pijnlijke ook. Ondanks het uitblijven van Aluneth raakt CptnKitty wel ver: enkele goeie clears, vaak schade naar face. Maar de druid heeft zoveel tools om te healen dat hij een goeie 50 schade moet doen op Sjoesies Malygos druid. De niet generfde spreading plague heeft meerdere keren hopen schade van CptnKitty tegengehouden wat hem er uiteindelijk toe bracht dat zelfs zijn volledig deck aan burn niet genoeg was om de druid te stoppen. 3-0 voor Sjoesie die zijn Kayzr League goed start. Toch nog veel plays van CptnKitty waar casters en hijzelf daarna niet gelukkig over waren. Israels zal moeten bezinnen over zijn speelstijl en oefenen maar we zijn er zeker van dat hij volgende week sterker zal terugkomen. Voor Matthias ‘Sjoesie’ Lootens start de competitie ideaal en zo zien we dat de speler toch blijft gaan voor de Kayzr League trofee.

Zijn de video's niet goed zichtbaar voor je? Bekijk de matches dan op Youtube.
Vrijdag komt een uitgebreid verslag over ND Patryn tegen CX Aikoio en zondag dan de clash voor Echo Zulu.