HEARTHSTONE

PREVIEW: Wie geraakt er in de Hearthstone Playoffs

Geschreven door bamz0rs
08 Nov 2018

We zijn bijna klaar met de round robin voor Hearthstone maar wie zien we terugkomen?

Week vijf komt eraan. Er zijn maar een bepaald aantal uitkomsten meer en daarom bekijken we per speler op welke manier zij zich nog kunnen plaatsen voor de playoffs. Alle spelers kunnen zich nog plaatsen, dat is enorm veel vechten voor nog één plekje. Want laat ons duidelijk zijn: Hoewel de seeding nog niet vaststaat is het al wel een zekerheid dat Sjoesie, CptnKitty en Badajimpom in de playoffs zitten.

Waar spelen de spelers volgende week nog voor? Dat is de vraag die we ons stellen.

Matthias ‘Sjoesie’ Lootens

De Sector One speler en runner-up van vorig jaar staat volgende dinsdag oog-in-oog met één van de lager gerankte spelers en nieuwkomer Aikoio. Hij speelt zelf voornamelijk voor seeding. Als hij wint, wordt hij eerste in de round robin. Enkel als hij verliest en CptnKitty wint wordt hij nog tweede. Veel succes in de playoffs, Matthias.

Aaron ‘CptnKitty’ Israels

De speler die de sterkste groeicurve heeft meegemaakt dit toernooi volgens ons. Van veel misplays naar ‘niets mis mee’ al moet hij wel rond Defile heen spelen en wellicht meer dan twee decks spelen om te winnen. Werd elke week beter maar verloor in de eerste week roemloos tegen Sjoesie waardoor zijn seeding iets lager is. Sowieso geplaatst voor de playoffs. Als hij verliest van Badajimpom staat hij derdes, als hij wint wil hij dat Sjoesie verliest, zo komt hij op plaats 1 te staan. Doe je best in de playoffs, Aaron.

Jef ‘Joske609’ De Bie

De Belg raakte net uit de gevarenzone door Aikoio te sweepen in week 3 met de Deathrattle Hunter. Ondanks zijn derde positie is Joske609 nog niet uit de gevarenzone. Als hij wint van Patryn is hij safe. Maar bij een verlies gebeurt er misschien iets akeligs. Hou je vast aan de takken van de bomen want we zijn in het land der hypotheses. Al deze statistieken zijn gebaseerd op Joske609 die verliest tegen Patryn.

  • Bij winst van Sjoesie tegen Aikoio en als Badajimpom wint van CptnKitty ligt hij uit het toernooi door het onderling resultaat tegen Patryn.
  • Bij verlies van Badajimpom tegen CptnKitty en winst van Sjoesie tegen Aikoio ligt Joske eruit als hij 3-0 gesweept wordt of hij maar 1 game pakt en Jim pakt er 1 of meer. Als hij twee games pakt ligt hij er enkel uit als Jim twee games pakt.
  • Bij winst van Aikoio tegen Sjoesie en Badajimpom tegen CptnKitty ligt Joske609 uit het toernooi als hij geen twee games wint tegen Patryn.

Winnen is dus voor De Bie de boodschap. Veel succes, man!

Jim ‘Badajimpom’ Boer

De tweede Nederlander uit de lijst is wel al zeker van een plaats in de halve finales. Hij speelt volgende week voor seeding én kan nog een heuse disruptor zijn in de beslissing over de laatste plek in de playoffs. Zijn hoogst haalbare plek is 2de als hij wint van CptnKitty. Kan ook nog vierde eindigen als hij verliest en Joske609 wint of gelijk komt met hem door het onderlinge resultaat van de eerste week. Spiderjimpom, veel succes in de halve finale.

Aiko ‘Aikoio’ Maes

De nieuwste nieuwkomer in de Kayzr League die vorig jaar in de qualifier nog werd uitgeschakeld door de persoon die dit schrijft is van ver gekomen maar blijft jammer genoeg een beetje steken. Goeie performances, behalve tegen Joske609 zorgen er wel voor dat hij een hoog aantal gewonnen games heeft en dat helpt als je kijkt naar hoe Aikoio nog door kan gaan naar de playoffs. Aiko moet sowieso Sjoesie verslaan om door te kunnen. Daarnaast moet Patryn winnen van Joske609 voor de 3-way-tie. Badajimpom moet dus ook winnen van CptnKitty anders gaat het ook niet op. Als Joske609 in zijn verlies tegen Patryn minder dan twee games wint kan Aikoio door dankzij zijn aantal gewonnen games. Dus even opgesomd hoe Aikoio doorgaat:

  • Aiko wint van Sjoesie
  • Patryn wint van Joske609 met 3-1 of 3-0
  • Badajimpom wint van CptnKitty

Doe je best, Aiko, het begint allemaal met je eigen winst en vanaf dan kan je jezelf niks meer kwalijk nemen! In alle eerlijkheid is verliezen tegen Sjoesie ook geen schande.

Hielke ‘Patryn’ Jaarsma

De winnaar van Frag-o-Matic dit jaar heeft niet het beste seizoen gekend. Na een hele mooie partij tegen Sjoesie waarin we het enthousiasme van Patryn hebben bejubeld (die clip is zelfs door internationale bronnen opgevangen). Jammer genoeg is de kans groot dat het toernooi hier stopt voor de sympathieke Nederlander. Winnen is sowieso de boodschap voor hem. Het feit dat hij daarmee een directe concurrent een hak kan zetten maakt het beter voor hem. Toch zijn er enkele condities zelfs als hij wint:

  • Sjoesie moet sowieso winnen tegen Aikoio
  • Als Badajimpom wint van CptnKitty is Patryn door
  • Als CptnKitty wint van Jim zorgt de win tegen Joske609 voor een voordeel en kan hij enkel eruit liggen als Joske in totaal evenveel of meer games pakt als Jim (vanwege hun onderling resultaat)

Veel succes man, het begint bij jezelf en je game tegen Jef/Joske. Hoe cleaner, hoe beter!

Hopelijk zijn ook de neutrale kijkers nu optimaal op de hoogte van hoe de dobbelstenen kunnen vallen in de laatste week. Mis de laatste week zeker niet door ons nu al te volgen op onze Twitchpagina. Dan gaan we wellicht de spelers zien met wat nieuwe ideeën voor decks...