HEARTHSTONE

Meet the player: Joske609

Geschreven door bamz0rs
02 Oct 2018

In de Kayzr League heeft Echo Zulu nog geen play-off plaatsen te pakken weten te krijgen. Toch kunnen we niet om de kracht van de organisatie heen op dit moment. Naast hun hele sterke League of Legends team zit er ook veel talent in andere games. In Hearthstone bijvoorbeeld hadden ze vorig jaar een contender die net naast de play-offs greep met Badajimpom. Nu is Jim ook in vorm maar Echo Zulu gaat voor meer consistentie en schuift Jef ‘Joske609’ De Bie vooruit als belangrijkste pion voor Hearthstone. Maak kennis met de Belg uit Echo Zulu.

Jef moet veel grote namen in Hearthstone naast zich dulden in Echo Zulu, maar de Leuvenaar ligt daar niet wakker van. “Mijn teamgenoten zijn geweldig” klinkt het. Strategieën worden uitgewisseld en decks vergeleken. Met zoveel talent in de line-up kan het niet anders dan dat ze heel goeie decks gaan brengen.

CLASS EN PLAYSTYLE

De favoriete class van De Bie is de Rogue. Hoewel de rogue redelijk versatiel is en op verschillende manieren gespeeld kan worden houdt hij voornamelijk van de all-in die je uiteindelijk als rogue moet doen. De rogue heeft geen defensieve opties en des te meer offensieve, het gaat er dus om om op het juiste moment face te gaan. Iets wat Jef vindt dat enorm bij hem past. Joske609 speelt zo graag mogelijk de aggressievere decks. Hij wil de vragen kunnen stellen waar zijn tegenstander een antwoord op moet vinden. Hyperagressief zal zijn line-up van decks niet zijn maar zijn tegenstander kan beter niet te ver in het nauw gedreven worden.

Jef 'Joske609' De Bie met zijn statistieken en check vanop Frag-o-Matic

OPKIJKEN

Als tweede speler uit de Kayzr League kijkt De Bie op naar Casper ‘Hunterace’ Notto. “Hij bewijst dat in een RNG-based game je toch consistent kan presteren als je maar goed genoeg bent” Als Jef hem wil evenaren is hij goed bezig met op de laatste grote toernooien een derde en tweede plaats voor hem.
Naast Hearthstone kijkt hij enorm op naar bekende schrijvers zoals Garcia Marques maar ook Murakami en Kafka. In tegenstelling tot de meeste esporters houdt Jef er een nuchtere kijk op na. “Eerst diploma en een goeie job, als ik het goed doe op LAN events wil ik misschien een stream opstarten”. Naar het voorbeeld van zijn favoriete schrijvers wil hij ook een boek uitgeven. Heel andere dromen dan sommige esporters maar daarom niet minder moeilijk om te behalen.

ECHO ZULU

Dat Echo Zulu de laatste tijd veel inzet op Hearthstone is duidelijk merkbaar. Narra werd uit mCon geplukt en ook Joske609 komt van ergens anders. Vanguard moest de man laten gaan nadat Echo Zulu met centen aan kwam zetten. "Echo Zulu bood me niet alleen een financieel interessant contract aan. De teamgenoten zijn geweldig en Serdal (De teameigenaar) is natuurlijk een fantastische kerel" Logistiek heeft Echo Zulu ook een streepje voor op de vorige teams, zo kan De Bie nu meedoen aan internationale toernooien bijvoorbeeld in Italië en Noorwegen waar hij het ook goed deed.