HEARTHSTONE

Caster Prediction: Hearthstone week 2

Geschreven door bamz0rs
23 Oct 2018

Met de Kayzr League zorgen wij voor top Hearthstone uit de Benelux. Zes van de beste spelers die we lokaal vinden strijden wekelijks tegen elkaar om zich tot Kayzr League kampioen uit te roepen. Elke week laten wij ook een expert in het vak zijn mening geven over de matchups die we gaan zien. Deze week is het aan Ruben ‘Chinoize’ Truong. Speler voor België in de Hearthstone Global Games en recentelijk terug naar Sector One verhuist. Misschien wel één van de meest bekende Belgische Hearthstone spelers op dit moment en caster voor de Kayzr League.

Line-up van vorig jaar voor de HGG, dit jaar zat hij samen met Sjoesie in het team

Het is altijd moeilijk om een accurate voorspelling te maken als de kans 50/50 is. Er is niet echt een tussenweg, enkel wat het hart en het hoofd zegt. Net als een weerman kan je je best doen om alles te analyseren, toch is het nooit een exacte wetenschap. Voor de rest van de rit laat ik de analyse van Chinoize ons verder nemen in de tweede week van de Kayzr League, vanavond op stream.

Game 1: Badajimpom vs Aikoio

Badajim is misschien wel dé speler van Benelux op dit moment. Prestatie na prestatie liet hij zien waarom hij zo goed is en snakt naar meer. Hij wil dus ook een podiumplaats in de Kayzr League. Tegen de prins op het witte paard, komt misschien het onopvallende zwart schaap Aikoio. Hoewel hij nog niet zo bekend is in de scène, toonde hij ons al sterke gameplay met zijn even Warlock. Omdat Badajim absoluut geen tweede loss op rij kan veroorloven, denk ik dat hij sterk voorbereid is en de win zal pakken.

Game 2: Joske609 vs CptnKitty

Joske is, net zoals zijn teammate in de league, absoluut on fire. Dit toont hij met al enkele podiumplaatsen achter elkaar. Deze week speelt hij tegen mede nieuwkomer CptnKitty, het onervaren zijn en de zenuwen waren zeker aanwezig in zijn eerste pot maar al doende leert men. Ik denk dat CptnKitty deze week beter om kan gaan met de bijkomende stress en zijn beste gameplay gaat showen zoals we dat van hem gewoon zijn. Joske is een Belg, dus hij wint.

Game 3: Sjoesie vs Patryn

Dit is volgens mij de absolute topclash. Beide spelers zijn wel gekend en aan de top van de Benelux. Sjoesie moest vorig week enkel zijn Druid tonen, want hij had een clean sweep 3-0, dat ziet er dus goed uit. Patryn zoekt altijd naar verbeteringen en probeert zichzelf elke dag te verbeteren op gameplay en als speler wat een goeie mentaliteit is. Ik denk dat beide spelers hun huiswerk gedaan hebben en dat we een toffe match gaan zien. Mijn voorspelling is dat het een nipte overwinning wordt voor Sjoesie want op zijn lineups valt niet voor te bereiden.

Tot zover dus de analyse van Chinoize, vergeet zeker niet in te tunen elke dinsdag vanaf 19u op Twitch. De Hearthstone Kayzr League wordt dan gespeeld, deze week gecast door Mitchel ‘Develline’ Hoogstrate en het debuut van Tom ‘Mattheist’ Matthiesen. Volgende week in Chinoize er ook weer bij.