ALL GAMES

VERSLAG: Kayzr League heeft toppers op The Reality

Geschreven door bamz0rs
24 Sep 2018

Reizen naar het verre Noorden, zo kan je The Reality ook noemen. Althans voor de Belgen. The Reality heeft vaak een stacked deelnemersveld met voornamelijk de Nederlanders in een hoofdrol en zo mag het ook wel zijn. Wij gingen eens kijken hoe het de grote spelers voor de Kayzr League verging enkele weken voor de start. League of Legends was geen hoofdcompetitie en ook in CS:GO vonden we weinig topteams terug. Zo werden Hearthstone en Rocket League plots de hoofdattracties.


Hearthstone

Bij Sector One kwam Sjoesie deze keer niet mee. Patryn van New Dynasty, winnaar van Frag-o-Matic 20.1 was wél van de partij. Op The Reality lijkt hij dé te kloppen man. Zijn uitdagers? Joske609 van Echo Zulu en CptnKitty van mCon esports.
CptnKitty van mCon maakte geen slechte beurt op FOM maar had wel iets te bewijzen aan zichzelf en zijn team. De perfecte kans kwam op The Reality waar hij naast oudere Kayzr League bekenden zocht naar een goed resultaat.

Meestal zien we zeer weinig afsplitsing in de groepsfase en ook hier was er niet veel anders. Joske609 en Patryn stootten door naar de volgende dag zonder een serie te verliezen terwijl CptnKitty nooit in de problemen kwam maar wel de eerste seed van de groep moest afgeven aan Insania van New Dynasty.
De verassing van de groepsstages kwam van d3n0r, de huidige Kayzr League kampioen zat in een moeilijke groep met onder meer DarkThorn en Monkeloid en eindigde daar pas vierde waardoor hij op de eerste avond al uit het toernooi lag.

source - Thereality.nl

Dag twee begint ineens met een kater voor Patryn en New Dynasty, Na eerder d3n0r uit het toernooi te verliezen stuit Patryn direct op grote tegenstand en vliegt naar de lower bracket waar zijn competitie stopt na de eerste ronde. De te kloppen man werd geklopt en zijn slachters raken ook niet veel verder. Toch zorgen voor Patryn?
CptnKitty staat iets sterker in de schoenen maar heeft dan weer meer pech. In de upper bracket stuit hij op een hele sterke Narra, een speler die al wel enkele jaren meedraait en het tot in de Upper bracket finals weet te schoppen. In de lower bracket staat CptnKitty al snel oog in oog met EZ Badajimpom die we nog kennen van het vorige seizoen in de Kayzr League. Ondanks zijn snelle verbanning naar het lower bracket doet Jim het heel erg goed en stopt hij CptnKitty in de lowerbracket.

Met de vroege uitschakeling van Patryn moet Joske609 zijn kans geroken hebben. Na een moeilijke wedstrijd tegen MaDe (nog zo’n oudere rot) racet hij naar de upper bracket finals waar hij Narra aan de kant schuift met 3-1. Om de lijdensweg van CptnKitty even duidelijk te maken komt Joske609 uit tegen zijn teammaat Badajimpom in de grote finale nadat Jim telkens met 3-1 cijfers een geweldige run door het lower bracket maakt. Badajimpom is op dat moment zelfs zo onder stoom dat hij ook zijn teammaat het nakijken geeft. Echo Zulu op één en twee, Joske609 weer net niet maar wel het meest consistent van alle spelers die naar de Kayzr League komen.


Rocket League

BRASH Esports en mCon Esports, een naam en een nalatenschap. MCon is de naam van het team dat vorig jaar bijna alles won, bleef trainen en alles perfect plande om een grootmeester in Rocket League te worden in de Benelux. Maar het nalatenschap is aan BRASH, want zij zijn de spelers die het gedaan hebben onder de banner van mCon. Na de grootste verhuis in de Benelux Rocket League geschiedenis stonden ze al een keer tegen elkaar. Frag-o-matic was toen het toneel, de cijfers duidelijk. Revanche was mogelijk in deze competitie met weinig echte kanshebbers. Enkel 3P-Esports was een team dat zich kon onderscheiden van het kaf naast onze twee Kayzr League contenders.

Rustig zeilen, dat is de beste manier om te verwoorden hoe mCon en BRASH in de upper bracket finals raakten. BRASH had het mentale voordeel omdat zij nog geen enkele game verloren hadden tot op dit punt. MCon moest er eentje toelaten aan 3P. Nochtans zagen we bijna een exacte heruitgave van de upper bracket finals op FOM. MCon 3-1 BRASH.
3P Knokte zich met hart en ziel naar de lower bracket finals en de hoop op mCon nog wat games aan te smeren maar ook zij werden gesweept door BRASH. Daarna kon de onomkeerbare finale beginnen. De naam tegen het nalatenschap. Toch werd ook deze grand finals een complete heruitgave van FOM. MCon 4-1 BRASH. Laat deze rivaliteit nog lang bestaan, laat een derde contender opstaan voor in de Kayzr League. De games zijn prachtig. Proficiat aan beide teams voor alweer een sterke prestatie.

De jongens van mCon waren ook dit keer weer sterker dan hun voorgangers van BRASH