COUNTERSTRIKE

Verslag halve finale 2

Geschreven door jake
29 Nov 2018

Met de eerste finale plaats reeds ingenomen door mCon esports kon de strijd voor de andere plaats losbarsten. De halve finale tussen Defusekids en Spawn eSport EU was dan ook een wedstrijd waar iedereen naar uit keek. Zou het de jongens van Defusekids lukken om drie keer op rij naar de finales te gaan? Of stond Spawn ze in de weg?

Algemeen verloop

Ook hier zagen we dat de twee teams een plek in de halve finale verdiende. Beide teams zorgden voor de nodige sensatie met langs beide kanten vele double en triple kills. Maar misschien wel tegen alle verwachtingen in zorgde Spawn voor de uitschakeling van Defusekids, het werd 1-2 voor Spawn. De Defusekids waren enkel dominant op de tweede map en konden verder niet genoeg damage doen. De winning streak van de Defusekids in de Kayzr League was hiermee dus beëindigd.

Map 1 – Mirage: Defusekids (10) – (16) Spawn eSport EU

Spawn startte meteen sterk door de eerste rondes te pakken. Maar de Defusekids lieten zich niet doen en kwamen goed terug. Bij de rust stond het dan ook 7-8 voor Spawn. Na de rust konden ze jammer genoeg de sterkte van Spawn niet tegenhouden, hierdoor won Spawn veel rondes achter elkaar en werd de achterstand steeds groter voor Defusekids. Na 26 rondes was de match dan ook afgelopen in het voordeel van Spawn.

“Blackie” blinkt uit met meeste kills, namelijk 31. Gevolgd door “v1N” en “Bolin”, met 25 en 22 kills. “v1N” haalde ook het meetse headshots samen met “Blackie”, namelijk 16. “v1N” won wel met een gemiddelde headshot rate van 64%.

Map 2 – Nuke: Defusekids (16) – (10) Spawn eSport EU

Dit was de map van de Defusekids, dat hadden ze verschillende keren bewezen. En ook gisteren deden ze dat opnieuw. Ze starten zeer sterk en hadden al snel het dubbele van de punten bij de rust, het stond 10-5 voor Defusekids. Ook in de tweede helft hielden ze voet bij stuk. Spawn kon slechts twee rondes pakken. Na 23 rondes was het dus een zege voor Defusekids. Het stond nu 1-1 en alles kon nog. Ook de chat op Twitch werd steeds actiever, iedereen stond vol spanning.

De uitblinkers waren deze keer allemaal spelers van Defusekids. Zo behaalde “FASHR” de meeste kills, 24. Gevolgd door “g1DO” en “v1N” met respectievelijk 23 en 18 kills. “FASHR” haalde 16 headshots met een gemiddelde headshot rate van 66,67%.

Map 3 – Inferno: Defusekids (10) – (16) Spawn eSport EU

Defusekids nam meteen de leiding bij het begin van de derde map. Spawn reageerde wel meteen door te laten zien dat ze zich niet zomaar gewonnen geven. Het ging van hier naar daar, maar bij de rust had Spawn het voordeel te pakken en stond het 7-8 voor Spawn. Dit vooral te danken aan “AlexJ” en “Infernal”, al droegen de andere teamleden natuurlijk hun steentje bij.

De spanning en stress stegen naar een nieuw niveau, wie kon het hoofd cool houden en de match uitspelen? Zelfs Caster Bugz veronschuldigde zich aan Spawn en begon het nu moeilijk te krijgen met wat de uitslag zou zijn. Spawn begon het best aan de tweede helft en haalde de eerste rondes binnen. Defusekids reageerde met weer een paar rondes maar werden al snel weer afgeblokt door Spawn die de volgende rondes allemaal op hun rekening namen. Ronde 26, match point staat voor de deur en Defusekids lassen een tactical break in, helaas voor hun mocht het dit seizoen niet zijn en voorkomt Spawn dat ze voor de derde keer op rij naar de finales gaan.

Ook hier lagen de resultaten zeer dicht bij elkaar! “AlexJ” haalde met 28 het meeste kills. Gevolgd door “Infernal” en “v1N” met 24 en 23 kills. “Infernal” haalde 14 headshots met een gemiddelde headshot rate van 58,33%. “AlexJ” haalde ook nog 3 Taser kills alsof het niets was. Meer statistieken komen volgende week online.


De volledige stream kan herbekeken worden op Kayzr Twitch