COUNTERSTRIKE

Verslag halve finale 1

Geschreven door jake
27 Nov 2018

Gisteren vond de eerste halve finale van de Kayzr League plaats. Het beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden tussen mCon esports en SomsGoed. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. mCon heeft tijdens de reguliere speeldagen zeker bewezen dat ze een goed samenspelend team zijn. Maar ook de individuele klasse van het mixed team van SomsGoed moest zeker niet onderdoen, met hun statistieken legde ze iedereen die nog twijfelde het zwijgen op.

Algemeen verloop

De wedstrijd was zeer spannend en werd pas beslist op de derde map, helemaal op het einde. Het was een plezier om naar te kijken, wat we verwachtte van deze halve finale. De uiteindelijke stand was 1-2 voor mCon esports, wat hen de eerste finalist maakt van de Kayzr League. Wat opviel in deze match was dat beide teams zeer goede aimers waren en dat ze telkens een nadelige situatie omzette in een voordelige. Hier speelden pistols steeds een belangrijke rol, er werden maar liefst 72 pistol class kills gemaakt waarvan 45 Desert Eagle kills!

Map 1 - Mirage: SomsGoed (12) – (16) mCon esports

SomsGoed startte meteen sterk en nam de leiding. mCon volgde wel kort op de voet en kan na een kort overleg tijdens een tactical break kwamen ze terug naar een 8-7 bij de rust. Na de rust zorgde mCon meteen voor een gelijke stand dankzij een aantal mooie headshots. Ze bleven hun win streak behouden en zorgden voor een eerste keer voorsprong op SomsGoed. Gelukkig lieten ze hun niet doen en stond het na enkele rondes 11-11. Alles kon nog op dat moment. Helaas voor SomsGoed was mCon net te sterk en konden ze meer kills vinden. De map eindigde op een 12-16 zege voor mCon.
“Ketchup” blinkt uit met meeste kills, namelijk 24. Gevolgd door zijn twee teamgenoten “Teddy” en “Rilax”, beide met 21 kills. “Teddy haalde ook het meetse headshots, namelijk 14 met een gemiddelde headshot rate van 66,67%.

Map 2 – Overpass: SomsGoed (16) – (10) mCon esports

SomsGoed startte ook hier goed door de eerste ronde te winnen. In de tweede ronde was het een ECO voor mCon of zeg maar een dECO want ze namen allemaal een Desert Eagle en wonnen toch zo de tweede ronde. Enkele rondes later stond het 9-6 voor SomsGoed bij de rust, ongeveer hetzelfde resultaat als op de eerste map. Na de rust kon SomsGoed hun voorsprong behouden en zorgen ze op ronde 25 voor een matchpoint. SomsGoed won deze en de map eindigde op 16-10. Hiermee beloofde de laatste map zeer spannend te worden.
De uitblinkers waren deze keer allemaal spelers van SomsGoed. Zo behaalde “K1NZO” de meeste kills, 25. Gevolgd door “Dreez” en “yNc” met respectievelijk 23 en 21 kills. “yNc” haalde 13 headshots met een gemiddelde headshot rate van 61,9%.

Map 3 – Cache: SomsGoed (13) – (16) mCon esports

Cache is een map waar mCon al goed op heeft gespeeld. Hun tactiek hier was deze kennis goed benutten. Ze kozen ervoor om SomsGoed te laten beginnen aan de makkelijkere kant. Misschien was dit wel de meest tactische zet van het team. De eerste ronde en tweede rondes waren meteen voor mCon. Maar dan begon SomsGoed met hun offensief, behalve de 2 Mag-7 kills van “Luosrevo” gebeurde er niet veel voor mCon. mCon neemt weer een korte tactical break en wint de ronde dan, maar meer als dat ook niet. Bij de rust stond het 11-4 voor SomsGoed.

Het zag er nu zeer moeilijk uit voor mCon, maar ze lieten de moed niet zakken en speelden als een team. Na enkele essentiële rondes voor beide teams stond het na 21 rondes 13-8 voor SomsGoed na een wall bang van mCon. “K1NZO” gaf meteen een koekje van eigen deeg de ronde erna. mCon was ondertussen teruggekomen naar 13-11, een buy round voor SomsGoed stond klaar. Mocht mCon deze winnen was de overwinning weer een stap dichter. En het gebeurde ook. Nu was het de beurt aan SomsGoed voor een tactical break in te lassen. Helaas konden ze de storm van mCon niet tegen gaan en stond het al snel 13-13… 13-14… 13-15 matchpoint. Ook deze won mCon. Na een zeer spannende wedstrijd en goede comeback stond het 13-16. SomsGoed zal de kleine finale spelen voor de derde plaats.

Ook hier lagen de resultaten zeer dicht bij elkaar! “Rilax” haalde het met 26 het meeste kills. Gevolgd door “K1NZO” en “Luosrevo” met 23 kills. “Bowen” haalde 13 headshots met een gemiddelde headshot rate van 76,46%. Meer statistieken komen online nadat ook de tweede halve finale gespeeld is. Deze zal morgen al plaatsvinden!


De volledige stream kan herbekeken worden op Kayzr Twitch