COUNTERSTRIKE

Verslag grote finale

Geschreven door jake
11 Dec 2018

Afgelopen zaterdag is de winnaar van de Kayzr League Fall 2018 bekend gemaakt. Na vijf weken round robin te hebben gespeeld tegen de beste CS:GO teams van de Benelux en een halve finale en finale te hebben gewonnen, mag mCon esports zich tot Kayzr League kampioen noemen!

Algemeen verloop

Beide teams verdiende het om in de finales te staan na een mooi en soms zwaar parcours te hebben afgelegd. Voor de wedstrijd begon hadden de meeste mensen vertrouwen in mCon dat eigenlijk heel de League vrij standvastig speelde. Voor Spawn eSport EU was dit iets anders omdat ze net op het einde de regerend kampioen Defusekids nog konden uitschakelen. Na een gelijklopende eerste map, die mCon toch uiteindelijk won, zette ze deze voort op de tweede map waar Spawn bijna niet aan bod kwam. Het werd een 2-0 overwinning voor mCon die dus met de prijzenpot naar huis gingen.

Map 1 – Dust2: mCon esports (16) – (11) Spawn eSport EU

Spawn startte zeer goed en nam meteen de leiding met de eerste twee rondes. Het was dan ook hun eigen gekozen map. Pas in de derde ronde reageerde mCon met een mooie kill in de smoke van “ketchup”. Een speler die heel de finale uitblonk. De rondes leken wel een op een spelletje ping pong omdat de score steeds van hier naar daar ging. Het stond 3-3 na een mooie triple kill van “Infernal”. Na een zeer goede eerste helft stond het 8-7 voor mCon.

Spawn ging er volop en hetping pong spelletje van de score ging ook gewoon door. In ronde 19 stond het 10-9 voor mCon dankzij vier mooie kills van “Luosrevo” waarvan er een een nade kill was. Ook “Kzealos” haalde vier mooie kills op rij. Op ronde 26 was het matchpoint voor mCon, helaas kon Spawn niets meer doen en werd het 16-11. Spawn stond nu 1-0 achter en moest alles naar boven halen om een sterk mCon te verslaan.

“Teddy” blonk uit met meeste kills, namelijk 22. Gevolgd door “Luosrevo” en “ketchup”, beide met 20 kills. “Luosrevo” haalde ook het meetse headshots samen met “Teddy”, namelijk 12. Maar “luosrevo” won wel met een gemiddelde headshot rate van 60%.

Map 2 – Mirage: mCon esports (16) – (05) Spawn eSport EU

De tweede map was die van mCon. Spawn startte ook hier meteen goed dankzij enkele mooie headshots en naam een 0-2 voorsprong. Maar “ketchup” besloot al snel deze streak te stoppen en deed dit helemaal op zich zelf. Hij haalde een ace door alle vijf de spelers van Spawn een voor een te snipen. 😱 Veel meer behalve een akward knive van “DRNGR” en een snelle turn van “Blackie” gebeurde er niet. Het stond dan ook 11-4 bij de rust.

Spawn moest nu echt iets gaan doen wouden ze de tittel nog pakken, maar het was precies of de hoop was al weg. Elke cruciale ronde om hun economie te versterken konden ze niet pakken. Tijdens de matchpoint kon “Teddy” nog een molotov kill halen en wist Spawn net op tijd de bom te defusen en de overwinning van mCon uit te stellen. Maar te vergeefs… mCon was nu eenmaal te sterk en won ook de tweede map met 16-5.
Bij deze mochten de spelers van mCon esports zich dus voor dit seizoen de Kayzr League kampioenen noemen!

De uitblinkers waren deze keer ook allemaal spelers van mCon. Zo behaalde “kzealos” de meeste kills, 22. Gevolgd door “ketchup” en “Luosrevo” met respectievelijk 2 en 17 kills. “kzealos” haalde 13 headshots met een gemiddelde headshot rate van 59,09%.

In de finale zijn er in totaal 314 kills gemaakt waarvan er 34 pistol kills zijn, 49 met de M4A1, 41 met de AWP en 111 met de AK-47.


De volledige stream kan herbekeken worden op Kayzr Twitch