COUNTERSTRIKE

De statistieken op een rijtje gezet: wie waren de uitblinkers?

Geschreven door jake
22 Nov 2018

Met de vijf reguliere speeldagen achter de rug en de kleine en grote finales in aantocht is het tijd om eens wat statistieken te bekijken. We hebben van DRIE verschillende speeldagen de informatie even op een rijtje gezet. Zo zijn we veel te weten gekomen over de verschillende teams en spelers. Wie heeft bijvoorbeeld de meeste nade kills gehaald of welk team scoorde het best? Om geen vertekend beeld te geven van de statistieken, hebben we wel enkel de spelers hun statistieken genomen die al de drie speeldagen hebben gespeeld.

Team per team

Sector One
Sector One behaalde maar liefst 660 kills in de drie opgenomen wedstrijden en staan hiermee op de tweede plaats. De meeste kills zijn afkomstig van “Denzstou” met 153. Ze behaalden wel de meeste assists van alles teams, met een geweldig cijfer van 140 dat vooral werd bijgedragen door “Masti” met 31. Het team behaalde een totaal K/D van 0,88 wat het laagste was van de deelnemers. Gelukkig zegt je K/D niet alles, want ook hier haalt Sector One een tweede plaats binnen op vlak van points die de spelers krijgen voor hun acties in game. Ze behaalde een totale score van 754, met opnieuw “Denzstou” als uitblinker met 174 punten. Op het vlak van headshots halen zijn de teamgenoten van Sector One de beste, ze hebben maar liefst 320 hoofden weten te vinden. Hierdoor behaalden ze ook meteen de hoogste gemiddelde headshot rate van 50,29%. Gelukkig voor de andere teams is de accuraatste tegenstander reeds uitgeschakeld, maar we zijn er zeker van overtuigd dat ze deze troef later in een volgend seizoen zullen uitspelen. Het team hun langste winnende ronde streak was 8 en ze hebben in totaal 35 keer gewonnen door total elimination. Samen met mCon zijn ze ook het meest gewonnen door out of time, namelijk 4 keer.

Defusekids
Defusekids haalde 553 kills waarvan de meeste van “Claeys” kwamen. Hij haalde de meeste kills van alle spelers/teams en staat dus op de eerste plaats met 179 kills. In totaal haalde ze 88 assists waarvan er 18 weer van “Claeys” zijn aangezien hij de enigste was die de drie wedstrijden heeft gespeeld. Het team behaalde een positief K/D van 1,20 wat “Claeys” breekt met 1,30. Defusekids behaalde een totale score van 588. “Claeys” bewees hier dat hij de meeste punten verdiende want niemand van de andere teams deed beter dan een score van maar liefst 200. Verder hebben ze 251 keer het hoofd van de tegenstander gevonden. Ook hier was “Claeys” de beste in van alle teams, hij schoot 103 keer raak met een gemiddelde headshot rate van 59,89%! Het team hun langste winnende ronde streak was 10 en ze hebben in totaal 51 keer gewonnen door total elimination. Ze hebben nooit gewonnen door out of time.

Game Fist
Game Fist is het het tweede team dat zich niet kon kwalificeren voor de finales, maar deden het desondanks toch goed. Ze behaalde een totaal van 558 kills en missen zo net de top drie. Deze kwamen voornamelijk van “MaximN” met 149. De spelers haalden 108 assists waarvan er opnieuw 26 voor “MaximN” zijn rekening zijn. Zijn K/D is 1,18 wat iets hoger ligt als dat van het team wat op 0,93 komt. Het team heeft 257 headshots waarvan er 79 van “MaximN” zijn, “shaGGy DSM3D” haalde wel het hoogste headshot gemiddelde van het team, namelijk 57,28% met 59 headshots. De gemiddelde headshot rate van het team bedraagt 46,60%. Het team hun langste winnende ronde streak was 12, wat een prachtige comeback was tegen Spawn. Ze delen deze streak met Spawn en SomsGoed. Ze hebben in totaal 32 keer gewonnen door total elimination. Ze zijn net als Defusekids nooit gewonnen door out of time.

mCon esports
mCon is een van de laatste vier en heeft dus zeker bewezen wat ze waard zijn. Ze haalden 559 kills, eentje meer als Game Fist. Hun topschutter was “Teddy” met 137 kills, een K/D van 1,05 en 59 headshots. Het totaal aantal assists van het team bedraagt 117 waarvan er 31 van “Kzealos” zijn. Het K/D van het team bedraagt 0,89. Ze staan op de derde plaats als het gaat om punten met een score van 611, ook hier heeft “Teddy” de hoogste score van het team met 158. 233 keer vonden ze het hoofd en ze behaalden een gemiddelde headshot rate van 39,89%. “Rilax” haalde de hoogste met 47,44%. Het team hun langste winnende ronde streak was 7 en ze hebben in totaal 31 keer gewonnen door total elimination. Samen met Sector One zijn ze ook het meest gewonnen door out of time, namelijk 4 keer.

Spawn eSport EU
Helaas hebben we voor dit team voorlopig enkel gegevens van EEN speeldag. Ze behaalden die speeldag 219 kills waarvan er 55 van “Bolin” zijn. 49 assists waarvan 17, de meeste van die dag, op naam van “Blackie” staan. Een K/D van 1,08 met opnieuw het hoogste van “Bolin” (1,38). Ook in punten was hij die dag de beste met 58 van de 235. Ze schoten 105 keer op het hoofd van de tegenstander met 23 van Blackie en een gemiddelde headshot rate van 59,97%. Het team hun langste winnende ronde streak was 12 in de spannende wedstrijd tegen Game Fist.

SomsGoed
SomsGoed is meer dan soms goed, dat zeggen deze statistieken ook. Ze haalden het meeste kills van alle teams, 709 om precies te zijn. “K1NZO” haalde net een kill meer dan “yNc” en deed er ook nog eens 38 assists bij, wat meteen het meeste is van alle spelers. Het team zelf heeft in totaal 125 assists. Ook behaalden ze het beste K/D van alle teams, namelijk 1,20. “Dreez” had dan weer het beste van zijn team, 1,28 en 168 punten van de 773. Meteen ook de meeste punten van alle teams. Net achter Sector One staan ze 315 headshots en een gemiddelde headshot rate van 45,50%. “yNc” was bij hun de beste met 77 headshots en 51,78%. Het team hun langste winnende ronde streak was 12 en ze hebben in totaal 61 keer gewonnen door total elimination. Dit laat zien hoe dodelijk ze zijn en waarom ze zo veel kills hebben. Ze zijn slechts een keer gewonnen door out of time.

En de uitblinkers zijn?

In totaal (DRIE speeldagen) zijn er 3258 kills gevallen waarvan er 709 van het dodelijke SomsGoed zijn, 660 van Sector One en 559 van mCon. De drie favoriete wapens van de spelers waren ongetwijfeld de AK-47 met 1303 kills, de M4A4 met 579 slachtoffers en de geliefde AWP met 424 kills. Ook zijn er 15 nade kills gevalen waarvan er 3 van “Stev0se” afkomstig zijn. Een verdubbeling van dat aantal in molotovs, namelijk 30 met een gedeelde plaats voor “g1DO” en “yNc”. “Dreez” en “Stev0se” mogen zich bekronen tot AWP koningen met beide 65 kills, gevolgd door “g1DO” met 62 en “Brooklyn” met 55. Enkel "Brooklyn", "yNc" en "Rilax" sloegen erin om een kill te halen met de Mag-7. Al de andere zijn reeds hierboven vermeld.

Wie denk jij dat het sterkst is op papier? Na de finales zullen we nog een samenvatting maken van alle statistieken van de finales zelf en zullen we zien wie op papier kampioen is ook kampioen in het echt is.