Over Kayzr League

Kayzr League is ontstaan uit het as van de ter ziele gegane End of Month Finals van het lokale gaming platform Kayzr. De eerste livestreams van de Benelux esports competitie Kayzr League werden gehouden op zolder in Outpost Game Center Gent. Sindsdien is Kayzr League stelselmatig vooruit gegaan. Zowel in kwaliteit van livestreams, fysieke evenementen en partners werden elk seizoen nieuwe hoogtepunten bereikt.

De competitie werd reeds gespeeld op het podium van de grootste Comic Con van België: FACTS. Daarnaast werden de finales van de Fall 2018 editie gehouden in de bioscoopzalen van Kinepolis Antwerpen. In totaal werd er bijna € 30.000 aan prijzengeld verdiend tijdens deze finales.

Kayzr League brengt het beste van Benelux esport samen binnen een professioneel kader. Voor kijkers wil Kayzr League de mogelijkheid bieden om de intensiteit en spanning van lokale esports vanop de eerste rij te ervaren.

Voor brands biedt Kayzr League dan weer een laagdrempelige instap tot een moeilijk te doorgronden markt van tech-savvy jongvolwassenen en millennials.

Kwalificeer, strijd en win in Kayzr League


Vanuit het idee van de End of Month Finals krijgt in Kayzr League elk team uit de Benelux een kans om zich te kwalificeren. De kwalificatietoernooien worden online gehouden en deelname is volledig gratis. Naast de gekwalificeerde teams worden er vier teams uitgenodigd. Deze teams zijn vaste waarden binnen de Benelux esports scene en hebben al meerdere jaren stevige resultaten neergezet.

De uitgenodigde en gekwalificeerde teams strijden daarna in een Single Round Robin (elk team bekampt elkaar één keer) gedurende vijf intense weken. Alle wedstrijden worden live uitgezonden en becommentarieerd door een ervaren crew van casters. De uitzendingen vinden plaats op maandag- en woensdagavond.

Wie na vijf speeldagen een top 4 plaats bekleed, kwalificeert zich voor de finales op een fysieke locatie. In de halve finale en finale wordt gestreden voor het prijzengeld van maar liefst € 11.600, één van de hoogste totale prijzengelden binnen de Benelux esports scene. Deze (halve) finales worden op een fysieke locatie gespeeld waar de teams elkaar recht in de ogen kunnen kijken voor de ogen van een echt publiek.