Over ons
Geschreven door davydegr

De Kayzr League streeft ernaar om het beste wat de Benelux te bieden heeft qua esports aan te bieden aan zijn kijkers. De Kayzr League strekt zich over vier van de grootste esports: CounterStrike, Hearthstone, Rocket League en League of Legends. Na kwalificatie voor de Kayzr League volgt er een wekenlange strijd via het Round Robin formaat. De vier beste teams van elke Round Robin vechten het tijdens een offline finale uit voor de hoofdprijs.

Kwalificatie voor de Kayzr League

Kwalificeren voor de Kayzr League kan op twee verschillende manieren: via uitnodiging en via een kwalificatietoernooi.

De kwalificatie via uitnodiging zorgt er voor dat de teams geen kwalificatietoernooi meer hoeven te spelen. Ze worden meteen uitgenodigd voor de Round Robin. Er worden tot 4 uitnodigingen per game gegeven. Hierin wordt gekeken naar stabiliteit en kwaliteit van het team in combinatie met eerdere resultaten binnen de Kayzr League. Een eerder behaalde ereplaats in de Kayzr League is geen garantie voor kwalificatie, al geeft het wel een streepje voor.

De kwalificatie via een kwalificatietoernooi biedt alle teams uit de Benelux de mogelijkheid om deel uit te maken van de Kayzr League. Er wordt een open kwalificatietoernooi gespeeld gespreid over twee dagen en dit voor elke game. Tijdens de eerste dag wordt de eerste schifting gemaakt. Alle teams worden willekeurig opgedeeld in 4 brackets. Van elke bracket stoten de 2 beste teams door naar de play-offs die plaats zullen vinden op de tweede dag.

Tijdens de tweede dag blijven er slechts 8 teams over. Deze 8 teams spelen een Double Elimination, niet-geseede bracket. De twee beste teams uit de bracket verzekeren een plaats in de Kayzr League.

CounterStrike Qualifier | Hearthstone Qualifier | League of Legends Qualifier | Rocket League Qualifier

Groepsfase van de Kayzr League

De groepsfase strekt zich over vijf weken, waar alle teams van alle games wekelijks één wedstrijddag moeten afwerken. Alle wedstrijddagen worden live gestreamed en voorzien van professionele commentaar. Het speelschema ziet er als volgt uit:

Finale van de Kayzr League

Na de groepsfase kwalificeren de 4 beste teams zich voor de finale. Deze finale wordt gespeeld op locatie en voor het oog van de fans. Uiteraard wordt deze finale ook uitgezonden via livestream. Alle gekwalificeerde teams voor de finale ontvangen minstens een deel van de prijzenpot. Deze prijzenpot verschilt van game tot game en het aantal deelnemers per team in een game. De finales worden gespeeld op 8 en 9 december voor alle 4 de games.